Cel mai nou program de accelerare are ca focus startup-urile din zona de B2B și software as a service (SaaS), vizând, în special, companii care fac produse ce înglobează tehnologii de machine learning și inteligență artificială. SAP va derula programe de accelerare sub umbrela SAP.iO Foundry și San Francisco, New York City sau Tel Aviv, pe lângă cel din Berlin (acesta va fi condus de cei de la Techstars).

”Va fi unul dintre primele acceleratoare europene dedicate produselor de tip enterprise și tehnologiei de machine learning. În plus, acest program oferă startup-urilor oportunitatea de a veni în Berlin și de a fi parte din unul din ecosistemele antreprenoriale cu cea mai rapidă creștere din lume”, spun reprezentanții Techstars.

Potrivit companiei de consultanță IDC, segmentul de machine learning va ajunge să genereze venituri de 44 de miliarde de euro până în 2020, fiind unul dintre cele mai fierbinți în acest moment, atât pentru crearea de noi afaceri, cât și pentru investitorii dornici să prindă o bucățică din statup-urile care ar putea deveni noii unicorni din industria tech.

Aplicațiile au fost deschise pe 23 martie, iar programul va începe în luna septembrie a acestui an, având o durată de circa 13 săptămâni. Criteriile de selecție ale startup-urile care vor intra în noul accelerator țin cont de echipă, de scalabilitatea și posibilitatea de a se extinde la nivel global, de tracțiunea de piață și de ideea din spatele afacerii.

”Pentru noi, echipa este foarte importantă și suntem extrem de interesați să-i ajutăm pe oamenii din spatele ideii de afaceri”, mai spun cei de la Techstars.

Cei de la SAP au lansat propriul fond de investiții, SAP.iO, care dispune de fonduri de aproximativ 35 de milioane de dolari destinate investițiilor în startup-uri și își propun ca în primul an să finanțeze între 10 și 15 companii (numărul acestora ar putea crește la 30 în următorul an și chiar la 50, în al treilea an de existență al fondului). Startup-urile vor primi din partea SAP un sfert de milion de dolari în runda de finanțare de tip seed.