Peste 280 investitori și-au declarat susținerea pentru proiect și încrederea în echipă, investind sume de la 20 până la zeci de mii de euro. În total, investiția pe care o va ridica startup-ul este de peste 781.000 euro, inclusiv și contribuțiile a 7 angel investors care se vor alătura direct și reprezintă 195% față de targetul setat inițial și cea mai mare sumă atrasă pe Seedrs de către un startup din spațiul românesc.

Campania de crowdfunding s-a desfășurat în două etape, cea privată unde au investit prioritar investitorii din comunitatea Fagura și cea publică, deschisă pentru investitorii din întreaga lume. În rezultat, Fagura oferă investitorilor equity în proporție de circa 13.5% la o evaluare post-money a afacerii de 5,78 milioane de euro.

Fondurile atrase în această rundă de investiții vor fi utilizate pentru extinderea proiectului în România și dezvoltarea primelor servicii de digital banking în platformă.

”A două rundă de investiții în equity a fost un real succes pentru noi, având în vedere criza pe care o parcurgem. Am reușit să atragem o finanțare din partea comunității noastre de două ori mai mare față de prima rundă, iar acest resurse ne vor fi de mare ajutor să creștem mai rapid în perioadă de criză și să sprijinim oamenii și ideile care schimbă lumea”, spune Tudor Darie, CEO Fagura.

”Pentru noi, la sindicatul de investiții Mozaic Ventures a fost o prioritate să investim în proiecte ambițioase și fondatori din Republica Moldova. Echipa Fagura ni s-a părut foarte competentă și capabilă să scaleze produsul regional și global. Anume acest potențial de scalare ne-a atras cel mai mult în a face această investiție, la fel și soluția tehnică originală pe care o oferă Fagura”, declară Mihai Stipanov, reprezentant „Mozaic Ventures”, Marea Britanie.

Despre fintech-ul din Republica Moldova am scris pe larg și în aceste materiale.

Astăzi, împrumuturile de pe platforma Fagura.com sunt disponibile pentru persoanele și companiile din Republica Moldova, însă la capitolul investiții - pentru toți cetățenii UE și UK.

Fagura.com a fost lansată în mai 2019 și este prima platformă investiții alternative în împrumuturi, înregistrată în Estonia și testată în R. Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă.

George Teodorescu, Angel Investor, Director Regional Mixbook, companie din Silicon Valley: ”Consider că o investiție la această etapă în Fagura este un vot de confidență în modelul de business extrem de inovativ, adaptat vremurilor și tehnologiilor curente. M-a impresionat experiența și entuziasmul echipei fondatoare, modul în care compania conjugă sinergiile partenerilor și investitorilor strategici pentru a-și extinde amprenta sustenabil în noi piețe și produse, cât și ambiția de a crea nu doar o gamă de servicii financiare de care oamenii au absolută nevoie, ci și o comunitate umană integrată în jurul ei.”