Noile produse lansate de Fitbit sunt construite în jurul noului context, în jurul nevoii de a reduce stresul, de a ne simți cât mai în formă, de a fi cât mai sănătoși. Ele au fost prezentate în cadrul unui eveniment online.

Fitbit Sense e un ”health watch”, Fitbit Versa 3 e un smartwatch versatil, iar Inspire 2 e un fitness tracker accesibil, dar capabil. Toate cele trei dispozitive pot fi setate în limba română.

„Misiunea noastră de a îmbunătăți starea de sănătate a oamenilor din întreaga lume nu a fost niciodată mai importantă. COVID-19 ne-a arătat cât de critic este să avem acum grijă de sănătatea noastră fizică și mentală” a declarat James Park, co-fondator și CEO Fitbit. „Noile produse și servicii pe care le punem la dispoziția utilizatorilor Fitbit cumulează cele mai avansate tehnologii Fitbit și folosesc algoritmi care să îl ajute pe utilizator să își înțeleagă și controleze mai bine corpul. Depășim acum noi bariere care îi vor ajuta pe oameni să își managerieze stresul și activitatea inimii. În același timp, interpretăm datele-cheie pe care le avem pentru a oferi detalii ușor de înțeles despre temperatura la nivelul pielii, variația ritmului cardiac, SpO2 ⸺ toate armonizate și conectate între ele. Și, cel mai important, accesibilizăm zilnic date pe care probabil utilizatorii le-ar fi aflat doar o dată sau de două ori pe an, în cotrolul periodic la medic”.

Fitbit Sense

Fitbit Sense e un ceas pentru cei care vor să știe totul despre starea lor de sănătate. Fitbit Sense îți poate monitoriza nivelul de stres, sănătatea inimii, temperatura la nivelul pielii pentru detectarea bolilor.

Fitbit Sense are un display AMOLED, e foarte asemănător ca design cu Fitbit Versa 2, dar mai rafinat, și promite o autonomie de circa o săptămână. Totuși, el vine cu mai mulți senzori și e orientat mai degrabă spre sănătate decât spre fitness.

Fitbit Sense e primul smartwatch din lume dotat cu un senzor EDA care monitorizează activitatea electrodermală, pentru a contoriza stresul. Fitbit Sense poate detecta situațiile stresante și aplicația Fitbit te poate ajuta să te calmezi în momentele tensionate. Senzorul EDA e implementat în display și pentru a testa nivelul de stres trebuie doar să pui palma peste ecran.

Acest senzor, în combinație cu aplicația dedicată, te ajută să înțelegi mai bine stările prin care treci și să controlezi mai bine răspunsul la situațiile stresante.

Fitbit Sense e capabil să genereze și o electrocardiogramă, prin atingerea marginii smartwatch-ului și te poate avertiza despre probleme precum fibrilația atrială și, alături de senzorul pentru puls, te poate atenționa când variațiile inimii sunt prea mari. Aici merită menționat că funcția de EKG nu va fi disponibilă la lansare, fiind nevoie de certificare în spațiul Uniunii Europene pentru a fi oferit acces la ea.

Mai mult, noul gadget Fitbit Sense vine și cu un senzor de temperatură care te poate ajuta depistezi bolile sau ciclul menstrual.

Opțiunea Premium îți dă posibilitatea de a monitoriza și ritmul respirației (respirații medii pe minut), ritmul cardiac în repaus (indicator al sănătății cardiovasculare), variațiile ritmului cardiac (între bătăile inimii), variații ale temperaturii la nivelul pielii (cu ajutorul senzorului de temperatură și a altor senzori existenți pe device). Dacă ești membru Premium și ai un ceas compatibil poți vedea acești indicatori zilnic și poți observa impactul lor asupra organismului. Utilizatorii de smartwatch vor avea acces și la detalii despre nivelul oxigenului din sânge în timpul nopții. Există o serie de fețe de ceas SpO2 care îți pot arăta nivelul SpO2 din noaptea precedentă și media generală din timpul nopții ⸺ toate acestea pentru a putea detecta posibile schimbări ale stării tale generale.

Fitbit Versa 3

Noul Fitbit Versa 3 vine cu GPS integrat, pentru a nu mai fi nevoit să iei telefonul după tine la alergări. Are și 20 de tipuri de exerciții ce pot fi recunoscute, dar și asistent vocal Google Assistant sau Amazon Alexa.

Cei de la Fitbit au schimbat și încărcătorul, iar Fitibit Versa 3 și Fitbit Sense vin cu un încărcător magnetic ce funcționează pentru ambele modele.

Fitbit Versa 3 vine cu Fitbit Pay, pentru plăți ușoare și rapide Noul design împrumută elemente de la Fitbit Sense: linii fine, confort sporit, rapiditate. Toate funcționalitățile pe care le are Fitbit Versa 3 sunt disponibile și pentru Fitbit Sense.

Fitbit Inspire 2

Fitbit Inspire 2 e un nou tracker de activitate. Acesta vine cu senzor HR, cu monitorizarea somnului, dar și cu GPS prin conectarea la smartphone.

E cel mai accesibil nou tracker de la Fitbit și vine cu un an gratuit de Fitbit Premium, care îți oferă acces la antrenamente, conținut pentru relaxare și meditație, dar și sfaturi pentru orice activitate.

Fitbit Inspire 2 promite 10 zile de autonomie și are un design simplu și elegant, rezistent la apă. Interacțiunea e simplă și se face prin atingere.

Fitbit Premium

Fitbit Premium îți oferă date personalizate despre activitatea ta prin conectarea tuturor indicatorilor colectați: somn, ritm cardiac, activitate fizică. De asemenea, îți oferă instrumente detaliate de analiză a somnului, sute de antrenamente de la branduri precum Aaptiv, barre3, Daily Burn, Down Dog, obé, Physique 57, POPSUGAR și Yoga Studio by Gaiam, înregistrări cu traineri sau influenceri precum Ayesha Curry, Charlee Atkins, Harley Pasternak. Tot aici poți găsi conținut relevant de la Aaptiv, Aura, Breethe, Ten Percent Happier, jocuri și provocări motivante, antrenamente ghidate de nutriție, somn, activitate fizică, chiar și un raport al stării generale ⸺ totul în aplicația Fitbit. În mai puțin de un an de la lansare, Fitbit Premium a strâns peste 500.000 membri, iar acest număr continuă să crească, motivându-ne să aducem mereu noi opțiuni și îmbunătățiri.

Prețuri și disponibilitate

Fitbit Sense, Fitbit Versa 3 și Fitbit Inspire 2 vor fi disponibile în magazinele locale de la finalul lunii Septembrie.

Fitbit Sense va fi disponibil la prețul de 1649 RON pentru culorile carbon/graphite stainless steel și lunar white/soft gold stainless steel. Fitbit Versa 3 va fi disponibil la prețul de 1149 RON pentru culorile black/black aluminum, pink clay/soft gold aluminum și midnight/soft gold aluminum. Accesoriile pentru Fitbit Sense și Fitbit Versa 3 vor fi disponibile într-o varietate mare de culori și materiale, iar prețul lor va începe de la 149 RON. Fitbit Inspire 2 va fi disponibil la prețul de 499 RON pentru culorile black, lunar white și desert rose. Accesoriile vor fi disponibile într-o varietate mare de culori și materiale, iar prețul lor va începe de la 99 RON.

Fitbit Premium e disponibil și în România, la prețul de €9.99 pe lună sau €79.99 pe an.