Flip.ro este site-ul care te ajută să îți vinzi vechiul telefon într-un mod simplu și să cumperi în siguranță telefoane second-hand verificate și recondiționate.
Investiția este condusă de fondul Gapminder VC, la finanțare participând V7 Capital și un grup de investitori privați. Aceasta este a doua rundă de investiții pe care Flip o ridică, iar prima rundă, în valoare de 120.000 de euro, a fost anunțată în noiembrie 2019.
“Cu finanțarea aceasta ne propunem să ne dublăm obiectivele pentru 2020. Pe termen mediu și lung ne dorim să fim liderii în piața de electronice second-hand și recondiționate din România, să ne consolidăm poziția și apoi să ducem produsul la nivel internațional. Ne concentram eforturile spre a oferi o experiență cât mai bună clienților noștri vânzători și cumpărători.” spune George Moroianu, unul dintre fondatorii platformei.
În luna mai, Flip anunță faptul că peste 1300 de utilizatori deja au achiziționat un telefon prin intermediul platformei, și ca peste 250.000 de euro au fost plătiți către vânzătorii care își tranzacționează telefoanele pe platformă.
“Flip a continuat să crească susținut atât pe parcursul programului de accelerare Techcelerator, cât și după. Chiar și în această perioadă imprevizibilă, echipa a depășit obiectivele de business, motiv pentru care am ales să continuăm investițiile și chiar să conducem această rundă.” Cristian Dascălu – Cofondator Techcelerator și partener în fondul GapMinder VC.
“Am ales să investim din nou în Flip datorită capacității lor de execuție și adaptare la condițiile pieței, așa cum o vedem și noi în următorii ani. Credem foarte mult în proiect și în echipă.”-Iulian Circiumaru, co-fondator al V7 Capital.
În medie, prețul telefoanelor second-hand de pe Flip.ro este cu 50% mai mic față de prețul telefoanelor noi, iar la nivel funcțional sunt de aceeași calitate. Toate telefoanele se supun unei verificări tehnice riguroase și vin însoțite de garanție, astfel încât utilizatorii să aibă parte de o experiență similară cu cea a cumpărării unui telefon nou.
În total, peste 800 de utilizatori au oferit recenzii despre experiență cu Flip pe: Google (320 recenzii), Facebook (250 recenzii) și pe site-ul acestora (230 recenzii), iar ratingul mediu este de 4,9 stele.
Aceasta este cea de-a doua investiție primită de Flip.ro de la lansare. În noiembrie 2019, startupul fondat de Alin Luca și George Moroianu primea o finanțare de 120.000 de euro, realizată de fondul de investiții V7 Capital, deținut de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, co-fondatorii abonamentului la sport și ai rețelei naționale 7card, dar și a GapMinder (prin acceleratorul Techcelerator) și Difrnt Agency.
“Cu Flip transformăm modul în care oamenii vând telefoanele pe care nu le mai folosesc. Totul în doar trei pași simpli. Intri pe Flip.ro și afli instant cât valorează telefonul pe care îl vinzi. Chemi curierul sau lași personal telefonul la unul dintre cele 22 de puncte de drop off din București si din țară. Pasul 3, alegi metoda prin care îți dorești să primești banii după vânzare, iar noi ne ocupăm de restul. Acceptăm și telefoane defecte, pe care le reparăm, iar costul reparației se scade din prețul pe care îl primești după vânzare. Pe Flip poți vinde telefoane nu mai vechi de 4-5 ani și doar din gama Apple, Samsung și Huawei, iar suma pe care o obții din vânzare este similară cu cea obținută pe oricare alt website“, explică George Moroianu, cofondator Flip.ro.
Un studiu realizat de Flip.ro pe un eșantion de 475 de persoane arată că unul din trei români cumpără device-uri second-hand cu defecte ascunse. Dintr-o simplă întâlnire cu vânzătorul telefonului, persoana interesată de achiziționarea acestuia nu își poate da seama de performanța pe care o are (sănătatea bateriei, contactul cu apa, reparațiile anterioare, performanta, etc.). Astfel, singura verificare care se face înainte de cumpărarea telefonului se rezumă la principiul “dacă arată bine, îl cumpăr”.
Fiecare telefon scos la vânzare prin flip.ro este atent verificat de tehnicienii IQFIX, unul dintre cele mai renumite și profesioniste centre tehnice pentru electronice din țară. Inspecțiile tehnice detaliate vizează peste 30 de repere din telefon (display, cameră, butoane, placa de bază, baterie, etc).