UPDATE: Recent, sud-coreenii au anunțat că au deschis un birou la Berlin, dorindu-și să aducă în portofoliu și startup-uri europene. Citați de VentureBeat, reprezentanții Samsung Next au precizat faptul că își doresc să extindă prezența europeană cu câteva alte birouri chiar în următorul an.

”Software-ul și serviciile încep să devină o parte integrantă a ADN-ului Samsung Electronics, iar startup-urile sunt cheia prin care ne dorim să atingem tot ce plănuim”, a declarat la evenimentul din Las Vegas al Samsung David Eun, președintele și fondatorul Samsung NEXT.

Astfel, fondul de investiții se va concentra pe finanțarea startup-urilor de la pre-seed la Serie B, focusul NEXT fiind de a consolida afacerile care dezvoltă produse de realitate virtuală (VR), inteligență artificială (AI) sau internetul lucrurilor (IoT). Deja, pe lista companiilor care au primit finanțare se numără Converge Industries, Dashbot, Entry Point VR, Filament, Intezer, LiquidSky, Otto Radio, 2Sens, SafeDK sau Virtru.

De altfel, fondul este operațional de prin 2013, fiind cunoscut anterior sub denumirea de Samsung Global Innovation Center. Samsung NEXT este principala divizie investițională a corporației, cu peste 40 de startup-uri în portofoliu. Printre ele, BioBeats, un startup din zona medicală cu accent pe AI, sau Baobab Studios, un studio de animație.

În acest moment, consultanții Samsung NEXT pot fi găsiți în birourile din Mountain View, New York, San Francisco și Coreea. În luna septembrie a anului trecut, oficialii fondului au deschis un birou și la Tel Aviv.