La peste 3 ani de la lansarea aplicației de chat și transfer de bani Moneymailme, Mihai Ivașcu, fondatorul startup-ului și al Modex, un marketplace pentru blockchain, a luat decizia de a face o schimbare de strategie.

Această schimbare constă în integrarea tehnologiei din spatele aplicației în alte entități, o astfel de mișcare urmând a fi făcută și la nivelul unei bănci din România pe care fondatorul Moneymailme precizează că o va și prelua.

În acest moment, aplicația Moneymailme are peste 100.000 de utilizatori și este disponibilă în 130 de țări. Emite cârduri la nivelul Uniunii Europene, însă, față de modelul de business de acum 2 ani, când Moneymailme intră în aceeași cursă cu jucători precum Revolut, Monzo sau Monese, viziunea a devenit una complet diferită.

Mihai Ivașcu a realizat că achizită de utilizatori noi care să îi aducă la același nivel cu startup-urile fintech menționate mai sus necesită niște sume “absolut fabuloase” și refinanțări apropiate ca valoare cu cele obținute de ei.

Mihai Ivașcu, fondator și CEO M3 Holding, este speaker în cadrul evenimentului Future Banking, organizat de wall-street.ro, care va avea loc pe 14 și 15 mai. Vă puteți înscrie gratuit AICI.

În urma acestui proces, fondatorul și CEO-ul M3 Holding, grup din care fac parte companiile Moneymailme, Modex și M3 Payments, își propune să transforme entitatea bancară dintr-o instituție financiară tradițională într-una aliniată ultimelor trenduri din zona fintech care se va adresa în special comunităților de români din diaspora.

Sucursale în Diaspora

După implementarea tehnologiei din spatele Moneymailme în banca pe care urmează să o preia, CEO-ul M3 Holding precizează că aplicația de mobile banking va merge în paralel cu aplicația curentă pentru o perioadă, că mai apoi toți utilizatorii să fie transferați către cea bancară. Acesta își propune să deschidă mici sedii în orașele din străinătate cu cele mai mari comunități de români în care nu vor exista operațiuni cu numerar ci vor activa mai mult ca un punct de informare.

Mai multe detalii despre planurile antreprenorului român puteți citi într-un interviu acordat wall-street.ro.