Suma de care OTB Ventures dispune pentru investiții este cea mai mare din regiune, iar la strângerea ei au contribuit atât investitori privați, cât și European Investment Fund (EIF).

Până la finalul lui 2022, oficialii OTB Ventures și-au propus să susțină financiar 16 startup-uri early stage, pentru ca acestea să poată șă-și îmbunătățească produsele și să se dezvolte la nivel global, din Europa Centrală și de Est, cu activități în domenii precum cybersecurity, big data, inteligență artificială, fintech, internet of thing, robotică, cloud și chiar SaaS.

Fondul va putea oferi finanțări de până la 13,8 milioane de euro per companie și va lua între 10-15% din acțiuni.

Până acum, OTB Ventures a realizat investiții în startup-uri precum Cosmose, SpaceKnow, Silent Eight, Minit, dar și în FintechOS.

Românii de la FintechOS au primit la începutul lunii decembrie 2019 o finanțare în valoare de 14 milioane de dolari. Finanțarea a fost condusă de Digital East Fund al Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea de tip follow-on a investitorilor existenți Gapminder Ventures și Launchub.

FintechOS dezvoltă soluții pentru bănci ca să recupereze diferența de tehnologie față de fintech-urile care se mișcă mai rapid.

Totodată, un alt fond de investiții european, Da Vinci Capital, a anunțat azi că dispune de 277 de milioane de euro pe care dorește să-i investească în fintech-uri de pe continent, vizând, în principal, startup-uri care operează în foste țări care au făcut parte din blocul sovietic și în alte piețe europene emergente.