În cadrul bootcamp-ului echipele au participat la un workshop de business modelling în care și-au definitivat/ evaluat modelul de business, au identificat segmentele de clienți și canalele de comunicare, dar și resursele și parteneriatele de care au nevoie pentru a crea un business stabil, înțelegând totodată și costurile pe care le presupune o afacere.

În același timp au primit feedback și sfaturi utile de la mentori ce activează în domeniul agriculturii și al industriei alimentare, care au ridicat teme de discuție despre cum pot aduce mâncare mai bună consumatorului urban sau despre cum pot vinde tehnologie fermierului.

Rolul acestui bootcamp a fost de învățare, cât și de selecție. În urma celor 2 zile de pregătire intensă și de jurizare pe baza prezentărilor finale, 8 soluții au fost alese să participe în preaccelerator:

  • Dahna - aplicație mobilă ce susține o alimentație corectă, durabilă și sănătoasă, prin crearea de meniuri personalizate bazate pe indicii oferiți de utilizator
  • VetFast - aplicație ce oferă asistență medical veterinară în mediul rural, conectând crescătorii de animale cu medicii veterinari
  • Reebo - imprimantă alimentară 3D concepută să funcționeze în sistem vending-machine
  • BeeLog - sistem hardware și software dedicat sectorului apicol care comunică activ și pasiv orice informație despre starea familiilor de albine
  • AgriHub – un marketplace ce conectează restaurantele cu producătorii de legume din zone adiacente
  • Agritech Center - este un Marketplace B2B, care pune în contact cumpărătorii și vânzătorii de produse agricole
  • No-Microbs Sticker - sticker aplicabil pe suprafața fructelor și a legumelor cu coajă comestibilă, dizolvabil în apă, cu acțiune anti-microbiană
  • Greeno - automatizare smart de sere agricole, ce oferă plantelor în mod autonom toate condițiile de creștere fără intervenție umană

Criteriile de jurizare au vizat impactul pe care îl poate avea soluția propusă, elementul inovator adus de tehnologie, scalabilitatea, fezabilitatea operațională și financiară și capacitatea echipei de a o îmbunătăți și transforma în realitate.

“Am pornit în acest program cu încrederea că potențialul celor două industrii, food și agri, permite dezvoltarea de soluții inovatoare care să revoluționeze viitorul. Nu ne-am înșelat și am văzut că există foarte multe idei bune și antreprenorii sunt mai pregătiți ca oricând. Sunt deschiși la învățare și au dorința de a schimba în bine procesele învechite și de a aduce tehnologia în fața celor mai reticenți. Cele 8 echipe selectate să meargă mai departe în programul Food & Agri Tech Challenge sunt foarte motivate și au toate șansele de reușită dacă își vor însuși cunoștințele dobândite pe parcursul celor 6 luni de pregătire” a declarat Oana Craioveanu, CEO și cofondator Impact Hub Bucharest.

Food & Agri Tech Challenge este un program de pre-accelerare dedicat celor care pot propune soluții tehnologice care să schimbe industria alimentară sau agricultura. Programul va continua cu o serie de workshop-uri și training-uri menite să aducă soluțiile selectate în program mai aproape de un prototip validat și astfel să își construiască un model de business corect.

Echipele vor trece prin 2 Review Boards în care vor discuta cu mentorii și juriul și vor analiza progresul lor ca participanți în pre-accelerator.

În iulie, echipele selectate se vor pregăti de prezentarea finală într-un eveniment ce va reuni mentori, juriu, investitori și experți în cele 2 industrii. La Demo Day, echipele își vor prezenta proiectele și vor primi feedback-ul publicului prezent. Mai multe informații pot fi găsite pe website-ul programului: www.fatchallenge.ro.