Founder Institute București a deschis procesul pentru aplicații la cel de-al doilea program local. Programul pilot lansat în România în 2017, a creat deja 7 companii de tehnologie cu o perspectivă promițătoare, unii dintre aceștia având șanse de a deveni jucători globali.

Oricine este interesat să lanseze un startup se poate adresa echipei Founder Institute din București la adresa https://fi.co/apply/bucharest. Oricine aplică respectând termenul limită de depunere a cererilor de participare la 11 noiembrie 2018 este eligibil pentru o multitudine de burse.

Totodată, Founder Institute organizează în această toamnă în București o serie de evenimente gratuite în care participanții pot învăța de la antreprenori de top, experți sau investitori cu experiență relevantă cum să construiască o companie.

Primele două evenimente sunt:

  • Tranziția de la Angajat la Antreprenor (25 septembrie, 18:30): RSVP
  • Absolvenți ai Founder Institute București - Showcase și Eveniment de Networking (2 octombrie, 18:30): RSVP

Pentru antreprenorii aspiranți și pentru cei aflați la începutul antreprenoriatului, programul din Silicon Valley oferă o structură bazată pe o curiculă complexă, sprijin intensiv prin intermediul mentorilor și o rețea globală de antreprenori de succes, toate fiind necesare pentru lansarea unei companie durabile.

"Bucureștiul va fi, pentru startup-uri, unul dintre cele mai importante orașe din România. Precum locație, am convingerea că România va fi unul dintre cele mai puternice și influente ecosisteme ale startup-urilor din această regiune a lumii. De aceea dorim să jucăm un rol important în procesul de descoperire a talentului antreprenorial printre angajații din București, respectiv, din România și a îi sprijinii în efortul de a construi companii globale cu ajutorul programului nostru ", spune Adeo Ressi, fondator și CEO al Founder Institute.

Founder Institute București - curiculă actualizată

Founder Institute este un program care se concentrează în primul rând pe oameni și în faza a doua, pe idei, care acceptă fondatori care pe perioada desfășurării programului să fie și angajați și care, ca și garanție a dedicării tuturor celor implicați, oferă un sistem unic de împărțire a capitalului (equity sharing) cu toți participanții din program.

Absolvenții Founder Institute includ companii de top de pe 6 continente, ce au o creștere fulminantă, precum Udemy, Realty Mogul, Itembase, goplaceit, Appota.

Acest al doilea capitol al programului oferit de Founder Institute va include o nouă curiculă actualizată, care va răspunde și mai bine atât nevoilor fondatorilor avansați (etapa MVP), precum și noilor antreprenori la aflați în faza incipientă de lansare a unei noi afaceri bazate pe o idee încă nevalidată. Această actualizare este rezultatul unui proiect lansat anul acesta în colaborare cu sute de antreprenori de succes din întreaga lume. Programul Founder Institute București va fi condus din nou de liderii locali, Alex M. Dascalu și Matei Dumitrescu.

Printre mentorii care și-au exprimat interesul în a-și ajuta participanții la cohortă Founder Institute din toamna anului 2018 din București se numără Ozana Giusca (Fondator, Tooliers), Dan Mihăescu (Fondator, Partener GapMinder Venture), Erik Barna (Fondator, Life is Hard), Cătălin Grigorescu (Managing Partner, bpv Grigorescu Ștefănică)

Oricine este interesat poate să se adreseze echipei Founder Institute din București la https://fi.co/apply/Bucharest.

Oricine aplică respectând termenul limită de depunere a cererilor de participare la 11 noiembrie 2018 este eligibil pentru o multitudine de burse - inclusiv Female Founder Fellowship, care este oferită celui mai bun solicitant de sex feminin.

Recent, organizația din State a anunțat lansarea programului Star Fellow, prin intemediul căruia oferă training și mentorat antreprenorilor care vor să lanseze companii care au legătură cu spațiul.

Founder Institute este cel mai important accelerator de pre-seed, care până la această dată, septembrie 2018, a facilitat lansarea a peste 3.300 de companii din peste 180 de orașe și șase continente.

Compania a fost fondată în 2009 de către antreprenorul de succes Adeo Ressi și de colegul său, Jonathan Greechan. Ideea programului a rezultat din exploatarea TheFunded.com, unde celor doi le-a devenit evident că majoritatea antreprenorilor ce porneau de la idee și trebuiau să parcurgă toate etapele de lansare nu aveau structura, mentoratul și conexiunile necesare pentru a avea succes.

Astăzi, programul funcționează în peste 180 de orașe și este localizat în 9 limbi. În total, absolvenții Founder Institute au primit finanțări de peste 700 milioane de dolari și au o valoare estimată de 20 de miliarde de dolari.

Anul trecut, am scris pe larg despre lansarea Founder Institute în România într-un interviu cu Peter Barta, unul dintre cei care au adus acest program la nivel local.