Foxconn Interconnect Technology (FIT), lider mondial în furnizarea de componente, a anunțat achiziționarea companiei Belkin, producător de periferice PC. Cele două companii au dezvăluit într-o declarație comună că achiziția va fi realizată în numerar, pentru aproximativ 866 de milioane de dolari. Aceasta devine una dintre cele mai mari achiziții pe piața de electronice de consum din istoria recentă.

Linksys, probabil cel mai cunoscut brand de routere, este o subsidiară a companiei Belkin, alături de brandurile Phyn și Wemo. Astfel, fuziunea celor două va rezulta un lider mondial în domeniul electronicii de consum.

Conform acordului încheiat cu Foxconn, Belkin va continua să funcționeze ca o filială a acestuia, iar la conducere rămâne CEO-ul și fondatorul companiei, Chet Pipkin.

În comunicat nu sunt specificate informații clare cu privire la activitatea companiilor deținute de Belkin, se menționează doar că „tranzacția sporește creșterea portofoliului de branduri și produse Belkin și susține investiții suplimentare în cercetare și dezvoltare și inginerie, pentru a extinde prezența FIT și Belkin în S.U.A. și pe piețele-cheie la nivel global”.

Belkin a fost fondat în 1983 în California de Chet Pipkin. În 2013, Belkin cumpărase Linksys de la Cisco.