Uniunea Europeană a început dezbaterile pentru legalizarea vânzărilor de token-uri și criptomonede, dar Franța a decis să o ia înainte și introduce propria reglementare pentru ICO-uri (oferte inițiale de monede). Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a anunțat aprobarea unui cadru legislativ care impune ICO-urilor care au operațiuni în Franța să ofere măsuri de protecție și garanții investitorilor, transmite TNW.

Potrivit publicației, noua legislație ar permite autorităților franceze să aprobe și să emită permise companiilor care vor să folosească ofertele inițiale de monede pentru a strânge capital. În plus, acestea vor fi obligate să ofere autorităților financiare informații detaliate cu privire la ofertele lor, protejând, astfel, investitorii de înșelătorii.

Autoritățile franceze încearcă să profite de orice noi inovații și tehnologii pentru a stimularea dezvoltarea digitală. Peședintele Macron vrea să transforme Franța într-un hub de AI și a anunțat în luna martie investiții de 1,5 miliarde de euro în acest domeniu.

Foto credit: adriantoday / Deposit Photos