Participanții beneficiază de mentorat din partea unor experți și antreprenori din 20 de țări, peste 30 de ore de ateliere antreprenoriale, de tehnologie și foresight, acces la experți în industrie, o platformă globală de educație și networking, pitch-uri în fața unor fonduri de investiții și business angels europeni și membership în comunitatea internațională Futures Space.

De asemenea, cele 50 de echipe participante vor avea ocazia să își prezinte ideile în fața juriului Future Makers în 18 noiembrie pentru premii de 20.000 de euro, în cadrul Future Summit, eveniment internațional dedicat trendurilor viitorului ce va avea loc în perioada 15-21 noiembrie. Înscrierile se fac până în 13 iunie la adresa: http://bit.ly/FM_application Aplicațiile primite până în 16 mai beneficiază de un discount de 60%.

“Future Makers a pornit acum 4 ani de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările generate de aceasta. Credem că tinerii sunt în poziția de a fi parte a viitorului ca antreprenori. Am susținut alături de partenerii noștri cu know-how, acces la rețele globale și peste 75.000 de euro pentru idei la început de drum și din 2021 trecem la nivelul următor alături de 50 de start-ups din 11 țări din Europa Centrală și de Est”, Ciprian Stănescu, Președinte Social Innovation Solutions.

Printre câștigătorii Future Makers din anii trecuți se numără Polymore (algoritm AI de selecție a deșeurilor plastice), ACT (set de tacâmuri flexibile pentru persoane cu artrită), ART Link (soluție de realitiatea augumentată pentru artiști), Aventurile Tzitzi-Poc (teatru și AR pentru copii), Synovius (protoze pentru recuperare medicală), CardioMedive (dispozitiv medical ce analizează parametrii vitali esențiali), EcoTree (platformă de waste management), I’m Fine (aplicație de conectare a pacienților cu psihoterapeuți) sau Veltra (biciclete din bambus).

Future Makers este organizat de Social Innovation Solutions și co-organizat de Global Shapers Bucharest Hub. Mai multe detalii aici: https://futuremakers.ro/