Airbnb este una dintre acele companii care oferă cazare turiștilor, chiar dacă nu deține niciun apartament, la fel cum Uber oferă servicii de transport, chiar dacă nu deține nicio mașină. Acesta este unul dintre motivele pentru care Airbnb a făcut o solicitare către SEC pentru ca instituția să-i permită să ofere gazdelor acțiuni în cadrul companiei. „Nu am face nimic fără gazdele noastre”, a spus CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, într-o declarație pentru publicația Axios. „Ne-ar plăcea ca cele mai loiale gazde să fie acționari, dar trebuie ca aceste politici să se schimbe pentru a face acest lucru”, a adăugat el.

Axios a descoperit o scrisoare trimisă de către Airbnb, în care a propus să fie făcute modificări la Legea 701, care permite oferirea de acțiuni lucrătorilor din așa-numita Gig Economy, economia transformată de eliminarea proprietății asupra unor bunuri. CEO-ul Airbnb a afirmat că această schimbare este vitală pentru a recompensa gazdele care sprijină compania.

Nu este prima dată când o companie din sectorul acesta de sharing care face o astfel de petiție. Anterior, Uber s-a întâlnit cu cei din Comisia de Securitate și Schimb pentru a vorbi despre această posibilitate de a oferi acțiuni, dar, spre deosebire de aceasta, Airbnb își dorește nu doar să ofere acțiuni în cadrul legislației actuale, dar să existe o schimbare directă a politicilor.

Totuși, această modificare vine cu mai multe provocări, printre care faptul că ar fi mai dificil să se ofere acțiuni în afara Statelor Unite și Airbnb ar avea nevoie să se înregistreze dacă vrea să aibă mai mult de 2.000 de acționari. Apoi, mai sunt și implicațiile fiscale care ar trebu luate în considerare.