GigNow este o platformă online concepută de EY ca spațiu virtual de întâlnire între nevoile angajatorilor de resurse umane specializate și specialiștii de top disponibili, valorificând procesul de cerere și ofertă din zona forței de muncă, în condițiile din prezent dominate de o maximă flexibilitate și adaptabilitate.

Platforma EY GigNow asigură accesul specialiștilor independenți la o gamă diversă de proiecte din zonele de consultanță de business, asistență în tranzacții, asigurări și asistență fiscală, precum și din zona de IT și tehnologie legată de zona de business.

Platforma GigNow este un instrument prin care EY răspunde evoluțiilor actuale din piața de muncă și a nevoii de agilitate pe zona talentelor, prin valorificarea superioară a facilităților asigurate de tehnologie.

Miza pe competențe

“În domeniul nostru, al serviciilor profesionale, deja lanțul valoric al capitalului uman s-a schimbat într-o structură hibridă care include o interacțiune constantă între angajații full-time, angajații din locații de tip near-shore sau off-shore, contractori externi și procese de tehnologie. La nivel general, companiile tind să devină o comunitate flexibilă de angajați permanenți și contractori implicați temporar în proiecte. Companiile vor angaja persoana care deține competențele necesare la acel moment pentru acel proiect. Vechimea nu va mai reprezenta un criteriu de selecție la angajare, ci se va ține cont de competențele ideale pentru proiectele în derulare. Vom asista la o diminuare a importanței diplomelor de studii superioare și la o creștere a importanței diplomelor de competențe. Anticipăm, de asemenea, o competiție între companii în a oferi oportunități de învățare și dezvoltare”, afirmă Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale.

Platforma GigNow este deschisă tututor celor interesați să lucreze în proiectele dezvoltate de EY sau de clienții săi, fie în țara în care se derulează proiectul, fie de la distanță, având posibilitatea să contracteze un proiect punctual, să acopere o competență specifică sau să se alăture companiei într-o perioadă de creștere sezonieră a volumului de muncă.

Durata proiectelor poate varia de la 3 la 12 luni, existând și posibilitatea angajării specialistului independent și pentru o perioadă mai îndelungată.

Proiecte la alegere

Pentru a avea acces la proiectele din platforma GigNow, candidații trebuie să se înregistreze și să-și depună aplicația pentru proiectele deschise. Avantajul pe care îl aduce platforma este că oferă candidaților atât opțiunea de a-și alege singuri contractele pentru care vor să aplice, cât și posibilitatea de a lucra cu o echipă dedicată de recrutare în identificarea proiectelor potrivite.

GigNow aduce flexibilitatea și autonomia de care au nevoie oamenii de azi. După criza economică din 2008, când o parte din angajați și-au pierdut locurile de muncă, cei mai mulți rămași activi au devenit freelanceri. Între timp, tehnologia, mobilitatea forței de muncă și schimbarea generațională au accentuat fenomenul. În EY, ne este deja clar că atunci când apare nevoia de a gestiona un flux de lucru nu ne gândim automat doar la a angaja, ci avem în vedere un mix de opțiuni care includ: angajați part-time, full-time, centre de excelență, roboți, contractori. Platforma GigNow lansată de noi facilitează atât transparența, cât și agilitatea în interacțiunea dintre firmă și contractori și își propune să răspundă nevoii de flexibilitate tot mai puternică în piața muncii. Companiile care sunt încă rezervate în a utiliza și alte forme de colaborare trebuie să ia în calcul că relația de tip furnizor-client poate co-exista alături de cea de angajat-manager, uneori cu beneficii majore la nivel de productivitate”, a declarat Andreea Mihnea, HR Director EY România și Moldova și South East Europe Talent Leader.