”Mai departe de Android Q (Android 10 - n.red.), ne uităm la adăugarea suportului pentru Electronic ID pentru aplicații mobile, astfel încât telefonul tău să poată fi folosit ca un act de identitate, ca de exemplu un permis de conducere”, scriau într-o postare pe blogul Google reprezentanții Android în luna mai a acestui an.

În cadrul întâlnirii cu presa din regiune care are loc zilele acestea la Praga, René Mayrhofer, Director Engineering, Android Security, ne-a precizat faptul că este un feature la care compania lucrează, codul fiind deja disponibil programatorilor care doresc să-l vadă.

De asemenea, acesta a precizat faptul că echipa este în discuții cu guverne din diverse țări europene, precum și cu oficiali din SUA sau Japonia pentru testarea acestui nou feature.

”Așteptăm să fie un standard internațional pe partea aceasta de documente de identitate ca să putem da drumul. Sper să-l avem gata de lansare în 2020, dar e o părere personală. Am menționat despre permisul de conducere pentru că este cel mai folosit standard la nivel mondial”, spune oficialul Android.

”Sunt 4 state din SUA, sunt și țări europene precum Finlanda, Estonia, Austria, Olanda. Stăm de vorbă cu ei pentru a testa. Este un interes crescut pentru acest feature, este interes și din Japonia. Dar ține de politică și de cum poate fi implementat în fiecare țară”, adaugă René Mayrhofer.

Totodată, acesta precizează faptul că și pașapoartele ar putea ajunge să fie folosite direct de pe telefoane, însă ”va dura ceva mai mult”.