Google vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități și introduce opțiunea de „wheelchair accessible” în aplicația Google Maps. Astfel, aplicația ia în considerare disponibilitatea rampelor pentru scaunele cu rotile și ascensoare atunci când ghidează persoanele cu dizabilități dintr-un loc în altul.

Activarea modului „wheelchair accessible” se face în mod similar cu celelate opțiuni de selectare a mijlocului de transport. Prin urmare, se introduce punctul de plecare și destinația, este selectată funcția Route Options și se activează setarea pentru indicații accesibile scaunelor cu rotile.

Momentan, funcționalitatea este disponibilă în orașele mari – Boston, New York, Londdra, Tokio, Sydney, and Mexico City, dar Google a anunțat că va aduce mai multe trasee în lunile următoare.

Aceasta nu este prima inițiativă pe care a Google implementat-o ca să faciliteze deplasarea pentru persoanele cu dizabilități. The Verge amintește că, anul trecut, Google Maps a adăugat posibilitatea de a vedea dacă o localizare este accesibilă pentru scaunul cu rotile. De asemenea, a lucrat la actualizarea imaginilor în modul Street View ale stațiilor de transport. Ar fi o opțiune utilă și în România, însă, din păcate, încă avem probleme la instituțiile publice cu disponibilitatea rampelor pentru persoane cu dizabilități.