Obiectivul acestei iniţiative este democratizarea fenomenului startup, astfel încât fiecare cetăţean să aibă şansa de a deveni un antreprenor de succes, oriunde s-ar afla în Europa. Totodată, ambasadorii asistă şi ajută startup-urile în procesul de dezvoltare, oferindu-le acces la toate oportunităţile disponibile la nivel european.

De-a lungul timpului, Startup Europe a devenit o referinţă de top în domeniul startup-urilor europene, sprijinind în mod direct aproximativ 60 de ecosisteme locale şi extinderea dincolo de graniţe a peste 750 de startup-uri, misiunea acestei iniţiative concentrându-se asupra creării unui continent Startup, prin conectarea diferitelor arii de de expertize şi aptitudini.

Într-un ecosistem al startup-urilor europene în continuă schimbare, iniţiativa susţine accesul la oportunităţi şi informaţii şi încurajează antreprenoriatul, crearea şi dezvoltarea startup-urilor şi conectarea acestora cu investitori, acceleratoare, corporaţii, universităţi, dar şi media, printr-o gamă largă de reţele şi iniţiative de tip grassroots.

Mai mult decât atât, ambasadorii contribuie activ la promovarea activităţilor Startup Europe la nivel local, devenind sursa de informaţii cheie, asumându-şi, totodată, rolul de a conecta ecosistemele locale cu altele asemănătoare din Europa.

Acceleratorul Spherik este partener în proiectul MyGateWay, lansat oficial luni, în cadrul Startup Europe Campfire, finanțat prin Programul Orizont 2020. În cadrul proiectului, Spherik va avea rol de facilitator în contactarea și accesarea întregii rețele europene cu rol în susținerea startup-urilor din UE. Scopul implicării este cel de a atrage resurse (know-how, fonduri) pentru ecosistemul național, facilitarea unui dialog cu decidenții în materie de politici cu impact asupra mediului de startup-uri și de a facilita networking-ul strategic internațional pentru startup-urile din România.

Lista completă a ambasadorilor Start-up Europe este disponibilă aici.