Machine learning și inteligența artificială sunt câteva dintre cele mai importante subiecte din lumea tehnologie în prezent. Google caută să facă aceste domenii cât mai accesibile prin intermediul noului site Learn with Google AI.

Platforma își propune să devină un hub pentru oricine caută „să învețe despre conceptele de machine learning, cum să dezvolte, să perfecționeze și să aplice abilitățile de ML în problemele din lumea reală”, potrivit The Verge.

De asemenea, site-ul vine cu un curs gratuit numit Machine Learning Crash Course (MLCC). Acesta este similar cu un program intern pe care Google îl folosea pentru a oferi angajaților o introducere practică în principiile inteligenței artificiale și machine learning.

Împreună cu celelalte programe care se găsesc pe site-ul Learn with Google AI, Google asigură exerciții, vizualizări interactive și videoclipuri instructive pentru a-i învăța pe utilizatori despre conceptele noilor tehnologii.

Cursul are o durată de aproximativ 15 ore, vine cu lecții interactive, prelegeri de la cercetătorii Google și include peste 40 de exerciții. Este conceput pentru utilizatorii fără experiență în machine learning. Google recomandă, totuși, cursul pentru cei care posedă cunoștințe elementare de algebră și o oarecare experiență de bază în programare și Python.

MLCC este primul dintre seria de cursuri și resurse disponibile pe care Google intenționează să le publice în noul hub.