Startup-urile interesate de beneficiile puse la dispoziție de Chile se pot înscrie într-o nouă ediție a programului Start-Up Chile până pe data de 12 februarie. Startup-urile acceptate în program vor fi anunțate pe data de 17 mai, iar generația 22 a Start-Up Chile va începe cursurile începând cu data de 17 iulie 2019. Programul are o durată de 6 luni și se adresează startup-urilor în faza de seed.

Startup-urile care vor fi acceptate în cadrul acestei ediții a Start-Up Chile vor primi o finanțare în valoare de 25 de milioane de pesos chilieni (echivalentul a 320.000 de euro), prin această sumă fiind acoperit circa 90% din costul de participare în cadrul acceleratorului. Restul de 10% din sumă va fi achitată de participant. În plus, startup-urile selectate pot aplica pentru fonduri suplimentare în valoare tot de 25 de milioane de pesos pentru a-și extinde șederea în țară la 14 luni.

Start-Up Chile - beneficii

Echipele din străinătate primesc viză de lucru în Chile pe o perioadă de un an pentru a participa în cadrul programului de accelerare. Totodată, toate echipele primesc acces la comunitatea Start-Up Chile și la beneficii cu o valoare de peste 100.000 de dolari (aproape 90.000 de euro), ca de exemplu, credite Microsoft BizSpark, Facebook Start sau Amazon Web Services.

Nu în ultimul rând, toate echipele care trec prin program au acces gratuit la spațiul de coworking.

Pentru a aplica în cadrul Start-Up Chile, fondatorii trebuie să trimită un video de 90 de secunde, cu ei în fața camerei, în care să explice ce fac, ce soluții propun și dacă acestea rezolvă o problemă întâlnită la nivel global, și de ce sunt cea mai bună opțiune pentru a rezolva problema identificată. Un alt criteriu de eligibilitate este ca startup-ul să fie fondat de cel mult 3 ani.

La nivelul lui 2018, peste 1.600 de companii din 85 de țări trecuseră prin acest program de accelerare (de 3 ori mai multe companii internaționale decât din Chile au ales să participe în Start-Up Chile).

Valorea portofoliului de startup-uri al Start-Up Chile depășea, în 2018, 1,4 miliarde de dolari, iar valoarea investițiilor primite de aceste startup-uri se apropia de 1 miliard de dolari – în ultimele 12 luni, absolvenții Start-Up Chile primiseră finanțări în valoare de 392 de milioane de dolari.