Hackathonul este organizat de grupurile BucharestJS, AngularJS Bucharest, jsGirls, MeteorJS și FrontEnd.

Prima ediție a JSHacks s-a desfășurat, simultan, în București și Chișinău și a atras 23 de mentori și peste 80 de concurenți, care pe parcursul unui weekend întreg au scris peste 68.000 de linii de cod și au dezvoltat 19 proiecte dintre care 10 au primit premii și mențiuni din partea sponsorilor și organizatorilor competiției.

Și în acest an JSHacks își propune să aducă împreună cel puțin tot atâția participanți: designeri web, developeri, oameni de marketing și oameni de afaceri, care să inoveze în jurul tehnologiei blockchain.

Competiția își propune să-i provoace pe cei cu talent și pasionați de JavaScript să utilizeze tehnologii în plină dezvoltare și să creeze un cadru în care să prindă contur proiecte open source care în termen mediu spre lung să aibă capacitatea de a evolua în business-uri de substanță.

În ultimul timp, noțiuni precum cripto-monedă sau monedă digitală și-au făcut din ce în ce mai mult loc în atenția tuturor, migrând din mediul tehnologiei, în cel financiar și câștigând încet dar sigur un loc în interesul general.

Tehnologia din spatele acestor cripto-monede se numeste blockchain, însă ele sunt doar cea mai cunoscută formă de utilizare a acesteia. În prezent, aplicabilitatea blockchain se extinde dincolo de metode de plată sau monede digitale.

Apariția de noi protocoale care oferă capabilități de programare mult mai solide au deschis epoca „smart contract”, iar așteptările sunt extrem de ridicate în ceea ce privește impactul pe care acestea l-ar putea avea asupra industriilor precum tranzacționarea pe piețele de capital, gestionarea drepturilor digitale, noi modele de asigurare peer-to-peer și IoT.

JSHacks 2017, ca și ediția anterioară de altfel, se va desfășura pe parcursul a două zile și jumătate, în care participanții se vor prezenta, vor forma echipe, fiecare echipă îsi va asuma o problemă specifică pe care își propune să o abordeze prin intermediul tehnologiei blockchain și se vor dezvolta soluții inovatoare.

Pe parcursul întregului eveniment, vor fi prezenți mentori JSHacks, în rândul cărora se vor număra programatori care vor împărtăși din experiența lor variată, blockchain evangelists, care vor inspira și ghida participanții în dezvoltarea aplicațiilor lor, precum și traineri de antreprenoriat, care vor mentora echipele în pașii de urmat pentru a transforma proiectele lor în startup-uri de succes.

La finalul ultimei zile de concurs, va avea loc o sesiune de demo în care fiecare echipă va prezenta ceea ce a realizat în fața unui juriu alcătuit din:

  • Felix Crișan - Co-Founder & CTO, Netopia Systems,
  • Aurel Iancu - Blockchain Industries & Ethereum Romania Lead,
  • Ioana Frîncu - COO Under Development Office,
  • François-Xavier Thoorens - Head of Development, Ark.io
  • Bogdan Răduță - CTO, Qualitance.

Echipele a căror proiecte vor convinge membrii juriului prin inovație, aplicabilitate, funcționalitate și scalabilitate vor avea șansa să câștige premii în valoare totală de 5.000 de dolari oferite de către sponsorii JSHacks 2017.

Mai multe detalii despre JSHacks 2017, cât și despre modalitatea de înscriere găsiți pe site-ul hackathonului.

Photo by Alex Kotliarskyi on Unsplash