Girls in Tech Romania invită pasionații și pasionatele de development, design, product și marketing la cea de-a doua ediție a hackaton-ului faptelor bune și a inovației sociale: Hacking for Humanity Romania 2018. În cadrul hackaton-ului, vor fi propuse și dezvoltate soluții la probleme sociale legate de ecologie, autism și dezastre naturale.

Hackathon-ul se va desfășura pe parcursul a 2 zile, între 22 - 24 iunie. Acesta va găzdui peste 15 echipe de “hackers ai inimii” și 3 ONG-uri care își doresc să-și îndeplinească mai bine misiunea socială folosind inventivitatea și creativitatea tehnologiei: Lucruri Gratis, Family Hope Autism și Re:Rise.

Publicul este invitat să asiste la prezentările echipelor duminică, 24 iunie, începând cu ora 14:30. Va urma votul publicului pentru cea mai populară echipă, un cocktail de socializare și anunțarea celor 3 echipe câștigătoare. Premiile hackaton-ului de ridică la o valoare de peste 10.000 de euro. Înscrierea pentru participanți și pentru public este gratuită și se face aici.

Hacking for Humanity Romania 2018 este sprijinit de nume importante din industria IT, precum: Modex, Adobe Romania, EA Romania, Betfair Romanian Development, IBM Romania, Deutsche Bank Global Technology București, Gameloft Romania, Oracle Academy Romania, Google Ireland și Bloomberg, și de comunități partenere precum: Girls Who Code Romania, Smart Everything Everywhere, Code for Romania, Mobile Academy și E-Civis. Companiile sponsor și organizațiile partenere vor aduce un plus de valoare hackaton-ului prin experiența și expertiza mentorilor care vor fi prezenți pentru a ajuta echipele să creeze soluții cât mai inovative își ducă la bun sfârșit soluțiile dezvoltate.

Hacking for Humanity la nivel global

Inspirate de dorințele și de reacțiile membrelor comunității, Girls In Tech au hotărât că a sosit timpul să gândească în perspectivă. Cu o experiență de 10 ani în organizare de hackathons, organizația a creat un model unic de hackathon prin care tehnologia se îmbină cu socialul, creativitatea și inventivitatea cu faptele bune. „Dorim să rezolvăm problemele globale acționând local la nivelul organizațiilor neguvernamentale”, spun ei.

Girls In Tech este o organizație non-profit fondată în 2007, în San Francisco, de Adriana Gascoigne. Misiunea sa este aceea de a încuraja femeile pasionate de tehnologie să-și orienteze cariera către domeniile STIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Capitolul românesc este condus de Monica Muntean, din octombrie 2014.