Brevetul prezintă un display flexibil, care acoperă balamaua de pe mijloc, plus un capac care poate proteja display-ul. De asemenea, este posibil ca acesta să poată oferi și încărcare wireless.

Designul include un ecran dreptunghiular lung care poate fi pliat, pentru o experiență asemănătoare cu cea a telefonului, sau desfăcut, pentru a funcționa ca o tabletă. Această tehnică ar fi posibilă cu ajutorul unui element termic introdus în balama, care poate elimina orice deformare semi-permanentă apărută la pliere. Sistemul de încălzire ar urma să funcționeze în momentul în care ecranul este îndoit complet, dar încă nu se cunosc mai multe detalii despre cum exact va funcționa.

De asemenea, se presupune că Motorola ar putea folosi tehnologia OLED pentru a oferi oferi mai multă flexibilitate ecranului, ceea ce ar permite chiar introducerea mai multor balamale, potrivit Gsmarena.

Având în vedere că brevetul a fost depus în septembrie 2016, se pare că cei de la Motorola se gândesc la acest concept de ani buni, dar nu se știe dacă nu au renunțat la idee între timp.

Chiar dacă ar fi să ajungă pe piață, Motorola ar avea deja un competitor, având în vedere că Huwaei a anunțat că lansează un smartphone pliabil până la finalul anului.

Foto: LetsGoDigital