Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.


Design, aspect și ecran

Huawei P40 Lite 5G vine cu un design deja tradițional, cu o cameră frontală în colțul din stânga sus și cu patru camere pe spate. Raportul dintre corp și ecran este de 83,8%, iar per total aspectul este unul destul de premium.

Pe spate avem un plastic lucios de bună calitate, iar la 189 de grame telefonul e destul de greu cât să dea impresia unei clase superioare. Personal îmi plac telefoanele mai grele pentru că le asociez cu o calitate mai bună.

Mi-a plăcut în mod special varianta pe verde, fiind un fan al tuturor telefoanelor care adoptă orice fel de nuanță de acest fel, dar și efectele pe care le-a creat Huawei pe spatele telefonului, ca și la altele lansate deja pe piață.

Față de varianta P40 Lite clasică, telefonul și-a schimbat designul camerelor, care nu mai stau într-un pătrat, ci sunt amplasate vertical pe saptele telefonului. În rest, cele două seamănă destul de mult.

Mid-range-urile au evoluat destul de mult, așa că hai să vedem caracteristicile tehnice de pe acest terminal.

Caracteristici tehnice

Huawei P40 Lite 5G este un telefon cu un display amplu de 6,5 inci LCD Full View Display, Ecranul are o rezoluție Full HD+, de 2400 x 1080 de pixeli și un aspect de 20 pe 9.

În interior, telefonul este alimentat de un procesor creat de Huawei, adică un Kirin 820 pe 7 nanometri. Procesorul a fost lansat la finalul lui martie și e un mid range pentru dispozitivele cu 5G.

De asemenea, procesorul este ajutat și de unul cu inteligență artificială, adică un Huawei DaVinci, pentru a duce la un consum de energie mai redus cu 73%, conform testelor companiei.

Bateria dispozitivului este de 4.000 de miliamperi și telefonul dispone de tehnologia Huawei SuperCharge cu un încărcător de 40 de wați. Dispozitivul poate ajunge la 70% în doar 30 de minute.

Memoria RAM este de 6GB, iar capacitatea de stocare este de 128 de GB. Poți pune și un card proprietar de tip Nano Memory de până la 256 de GB.

Cele patru camere de pe spate se ridică la așteptările pe care le ai de la un dispozitiv Huawei din clasa mid range. Au un bokeh foarte bun, un zoom reușit și poze excelente atunci când condițiile de luminozitate sunt optime, dar și în lumină scăzută fac lucrurile bune.

Camera principală are 64 de megapixeli, dar ai și o cameră ultra wide de 8 megapixeli, una bokeh (pentru portrete) de 2 megapixel și una de 2 megapixeli pentru poze macro.

Camera frontală are 16 megapixeli. În momentele când am putut folosi telefonul, ne-a plăcut camera principală, lentila ultrawide care realizează imagini de efect, dar și zoom-ul stabil și reușit. În plus, pentru pasionații pozelor la flori, lentila macro vă poate ajuta în social media.

Sistem de operare și preț

Huawei P40 Lite 5G folosește tot Android 10 modificat cu interfața EMUI 10.1 și Huawei Mobile Services. Asta înseamnă că aplicațiile Google ce nu pot fi descărcate, pentru că nu există acces la Google Play Store, sunt pe alocuri înlocuite de unele create de dezvoltatori special pentru Huawei.

Conform datelor publicate de Huawei în timpul conferinței online de lansare a telefonului, în momentul de față sunt peste 650 de aplicații locale publicate în App Gallery, magazinul dezvoltat de către Huawei. Există 130 de companii de development care lucrează la aplicații, dar și mulți freelanceri.

La nivelul României, Huawei are 3,8 milioane de dispozitive active, 1,3 milioane de utilizatori de App Gallery și 1,8 milioane de utilizatori care s-au înregistrat cu un ID Huawei ce le permite descărcarea de aplicații din App Gallery și nu numai.

Colegul nostru Octavian Palade vorbește mai în detaliu despre viața cu Huawei în acest review complet al gamei. Ca utilizator intens de aplicații mobile, el reușește să aibă o experiență plăcută în continuare pe dispozitivele Huawei, chiar și cu Huawei Mobile Services.

Huawei P40 Lite 5G costă 1.700 de lei în momentul de față pe piața din România, redus de la 2.300 de lei, iar dacă îl cumperi vine și cu căști bluetooth Huawei Freebuds 3i care sunt excelente.