Odată cu noua funcție “Face Unlock”, de deblocare a telefonului prin intermediul recunoașterii faciale, Huawei Mate 10 lite se va diferenția de competitorii din gama lui, păstrând în același timp prețul accesibil. Tot ceea ce trebuie să facă utilizatorii acestui model este să configureze opțiunea din Settings, să permită camerei frontale să detecteze chipul, iar apoi vor putea să își deblocheze telefonul cu ajutorul software-ului de recunoaștere facială avansată.

Când vine vorba de setările privind deblocarea, comparativ cu alte produse competitoare, care oferă doar opțiunea de Slide imediat dupa recunoașterea chipului, Mate 10 lite este mai ușor de utilizat prin oferirea a două opțiuni, deschidere directă sau slide pentru deblocare.

Dacă utilizatorii aleg opțiunea de Slide pentru deblocarea telefonului, aceștia pot profita și de afișarea inteligentă a barei de notificări - Smart Lock Screen Notifications. Dacă Huawei Mate 10 lite identifică că persoana care utilizează smartphone-ul nu este proprietarul ID-ului înregistrat în Settings, software-ul va ascunde automat informațiile/conținutul notificărilor, precum mesaje text, notificări din rețelele de social media, cele de pe WhatsApp etc., astfel încât adevăratul utilizator al smartphone-ului să fie în deplină siguranță, păstrând confidențialitatea informațiilor acestuia.

Cu ce alte tehnologii își încântă Huawei Mate 10 lite utilizatorii odată cu noul update? Cu o funcție simpatică în materie de Selfie-uri, și anume AR lens.Capabilitatea AR, integrată în noua versiune de software, le permite utilizatorilor să aleagă dintre diferite opțiuni inovatoare ce țin de realitatea augumentată, ca de exemplu fundaluri creative. Folosind funcția bazată pe AR, utilizatorii pot avea fotografii cu idolii lor, pot face o fotografie în fața Turnului Eiffel, a clădirii Big Ben din Londra sau chiar a Podului Harbour din Sydney.

Iată pașii de efectuare a update-ului la noua versiune de software pentru Huawei P10 Lite:

Pasul 1: Accesează folderul Setări și selectează opțiunea de Update a software-ului

Pasul 2: Selectează icon-ul format din 3 linii, situat în colțul din dreaptă sus și selectează din opțiunile afișate opțiunea Download latest full package

Produsul este disponibil pe plan local, în oferta operatorilor de telefonie mobilă, precum și la partenerii autorizați Huawei din open market, la un preț recomandat de 1499 RON.