În Bucureşti s-a constatat un interes deosebit pentru utilizarea trotinetelor electrice, cu sute de mii de utilizatori înregistraţi de la lansarea Lime din mai, 2019. Noul serviciu de abonament este activ din data de 15 ianuarie.

Începând de astăzi, LimePass este disponibil în Bucureşti, precum şi în alte ţări din regiunea Europei de Est. .

Cum funcționează abonamentul LimePass

Abonamentul de o săptămână Lime oferă un număr nelimitat de deblocări de trotinete timp de şapte zile consecutive.

După achitarea unei taxe din cadrul aplicației, utilizatorii pot debloca trotinete gratuit în următoarele şapte zile. Abonamentul săpătămânal Lime pentru utilizatorii din Bucureşti va costa 18 lei.

În funcţie de frecvenţa cu care utilizatorul se deplasează cu trotinete Lime, abonamentul se plăteşte de la sine în doar 2-3 zile. De exemplu, un utilizator care a deblocat o trotinetă de două ori pe zi, timp de o săptămână, ajunge să obțină o reducere de aproximativ 60% din costul deblocărilor.

Abonamentul LimePass s-a lansat în decembrie în SUA, Australia, Noua Zeelandă şi este disponibil în Europa din ianuarie.

Potrivit statisticilor regionale Lime, majoritatea utilizatorilor sunt rezidenţi şi 40% dintre toate călătoriile săptămânale efectuate cu Lime au loc în perioada orelor de vârf. Bucureşti, alături de Moscova şi Istanbul, este unul dintre oraşele europene cu cel mai aglomerat trafic rutier, conform Indicelui de Trafic TomTom. Cele mai recente date statistice colectate arată că bucureştenii petrec cu 48% mai mult timp în trafic în fiecare zi. În general, locuitorii capitalei petrec zilnic aproape 30 de minute blocaţi în trafic, dimineaţa şi seara. *