Huawei o duce foarte bine pe piața smartphone-urilor. De la un producător de telefoane brand-uite de operatori a ajuns unul dintre cei mai respectați jucători din industrie și a reușit acest lucru mulțumită smartphone-urilor de top cu funcții inedite și a modelelor mid-range excelente din punct de vedere al raportului specificații/preț. Huawei P20, P20 Pro și P20 lite sunt cele trei noi smartphone-uri ale companiei, iar P20 și P20 Pro tocmai ce au fost prezentate în Paris.

Specificații Huawei 20 Pro

Huawei P20 Pro este vârful de gamă al acestei serii și este un telefon care le are pe toate. Vine cu procesorul HiSilicon Kirin 970, pe care l-am întâlnit prima dată la Huawei Mate 10 Pro, cu 6GB memorie RAM și cu un spațiu de stocare de 128GB. Nu ai posibilitatea de a extinde spațiul de stocare prin intermediul unui card microSD, iar telefonul nu mai dispune de port Jack pentru căști - lucru de așteptat, având în vedere că nici Huawei Mate 10 Pro a venit fără mufă de căști. Ecranul de 6,1 inch este luminos, are rezoluție full HD+ (2280x1080) și are și un ”breton” similar celui de pe iPhone X. Designul este din sticlă și metal și telefonul arată foarte bine, cu toate că unii vor avea probleme cu decupajul din partea de sus a ecranului. Bateria ar trebui să ofere o autonomie excelentă, având în vedere că este de 4.000 mAh.

Camera foto de pe Huawei P20 Pro și ce o face specială

Zvonurile despre noul vârf de gamă al Huawei au fost confirmate și în ceea ce privește camera foto. Mai exact, P20 Pro este primul smartphone care are trei camere foto pe partea din spate. Este vorba despre un senzor de 40MP, de unul de 20MP și de unul de 8MP. Pe lângă modul portret îmbunătățit, telefonul aduce și o funcție care l-a propulsat pe locul 1 în topul Dx0Mark, cu 109 puncte (Huawei P20 e pe locul 2 cu 102 puncte): funcția ”Super Night”. Prin intermediul celor trei camere foto și a procesorului dotat cu un nucleu special pentru inteligență artificială, Huawei P20 Pro combină toate informațiile captate de cele trei camere și promite să ofere poze excelente indiferent de condițiile de lumină.

Dacă Samsung a optat pentru o diafragmă variabilă, Huawei mizează pe o sensibilitate ISO foarte crescută. Mulțumită senzorului cu 40MP, Huawei P20 Pro știe să facă și zoom optic 3x. Camera de 40 de MP este cea principală, senzorul de 8MP are o lentilă ”telefoto” și asistă la zoom-ul hibrid, iar cea de 20MP e alb/negru, folosită pentru a adăuga detalii fotografiilor și pentru a ajuta la fotografiile portret cu fundal blurat. Totodată, la fel ca pe Samsung Galaxy S9+, camera oferă posibilitatea realizării de filmări în super slow-motion, la 960 de cadre pe secundă.

La prima vedere, pot spune că Huawei P20 Pro este smartphone-ul care, cel mai probabil, va schimba definiția fotografiei mobile.

Camera foto frontală a primit și ea un upgrade considerabil, iar acum este de 24MP, promițând selfie-uri mai clare și mai luminoase.

Huawei P20, fratele mijlociu

Dacă Huawei P20 Pro e vârful de gamă, iar P20 lite e mezinul (disponibil deja la precomandă aici), atunci Huawei P20 e fratele mijlociu. Vine cu același design ca P20 Pro și specificații similare, dar vine cu doar două camere pe spate, nu cu trei. Display-ul cu ”breton” are 5,8 inch în diagonală și tot rezoluție full HD+, iar sub el e același procesor Kirin 970. Memoria RAM e de 4GB, iar spațiul de stocare este de 128GB. Performanțele ar trebui să fie similare cu cele ale P20 Pro. Bateria e mai mică, dar tot are o capacitate mai mult decât decentă: 3.400 mAh.

Camera foto frontală e aceeași ca la P20 Pro, dar Huawei P20 vine cu numai două camere foto pe partea din spate. Are un senzor de 12MP și unul de 20MP, setup-ul fiind, probabil, același ca cel de pe Huawei Mate 10 Pro.

Prețul Huawei P20 și Huawei P20 Pro și primele impresii

Cei care sunt impresionați de capacitățile foto ale Huawei P20 Pro trebuie să se aștepte să plătească circa 900 de euro pentru acest model. P20 e mai ieftin, costând circa 670 de euro și e o variantă bună pentru cei care vor să treacă de la Huawei P9 la un model mai bun și mai arătos.

Huawei s-a poziționat foarte interesant cu cele două smartphone-uri ale sale. Adăugând ”breton” la display, caută să-i atragă pe cei care sunt fani ai iPhone X și cărora le place acel decupaj dar, în același timp, compania te lasă să ascunzi gaura din ecran printr-un artificiu software care înegrește colțurile, dând telefonului un aspect similar cu Samsung Galaxy S9, marginea de sus și cea de jos devenind simetrice.

Cu un design complet nou pentru seria P, Huawei le dă motive de upgrade și posesorilor de P10, dar cei care au Huawei Mate 10 Pro nu prea au de ce să își schimbe telefoanele, decât dacă optează pentru versiunea cu trei camere foto.

Prețul pentru P20 Pro poate părea mare, dar să nu uităm că este un smartphone care vine cu o premieră importantă și care promite multe. Are același preț cu alte flagship-uri cu Android și e chiar un pic mai ieftin decât iPhone X, lucru important. P20 este poziționat sub concurența directă când vine vorba despre preț, o strategie bună pentru companie.

Rămâne să vedem cum se descurcă telefoanele în folosirea de zi cu zi și vom reveni cu un material mai detaliat.