Human Link e un ecosistem format dintr-un smartwatch, o aplicație de mobil, dar și o asigurare de viață pentru cei care au grijă de bolnavii de Alzheimer. Echipa condusă de George Georgescu a fost câștigătoarea concursului Changeneers, organizat de Impact Hub și Samsung.

Cum a ajuns însă George Georgescu la un produs pentru bolnavii de Alzheimer? Așa cum se întâmplă de multe ori, din experiența personală.

“În urmă cu 10 ani am fost în vizită la bunica mea și nu am găsit-o acasă. Între timp nu mai e în viață, dar lucrând la una dintre cele mai mari companii telecom din România, am văzut foarte multe soluții pentru copii. M-am întrebat de ce nu există pentru adulți. Conform statisticilor din SUA, peste 90% sunt șansele ca un pacient cu Alzheimer să nu mai fie găsit în viață dacă a dispărut mai mult de 48 de ore.”, spune Georgescu la emisiunea Ziua Zero, realizată de start-up.ro în parteneriat cu wall-street.ro.

Un ecosistem pentru pacienți și rude

“Human Link nu este doar un produs în sine. Este un ecosistem compus dintr-un smartwatch și o aplicație. Smartwatch-ul este la mâna pacientului, iar aplicația e la aparținător pentru ca pacienții să nu mai fie pierduți. Oamenii cu Alzheimer se pierd des și nu mai poți să-i găsești.”, spune George Georgescu.

Simptomele alzheimerului înseamnă că, de multe ori, pacienții nu pot fi lăsați singuri. “Produsul nostru aduce libertate pentru familii pentru că stai liniștit. Mulți aparținători renunță la muncă pentru a avea grijă de bolnavii de Alzheimer.”, explică fondatorul Connected Medical.

Boala Alzheimer - asigurare de viață prin Human Link

Un lucru foarte interesant pe care-l propune Human Link este asigurarea de viață oentru aparținător.

“Sunt foarte multe familii în care există doar un singur aparținător. Acela are o asigurare de viață - până la 20.000 de lei. Doar de la achiziționarea produsului. Mai avem servicii medicale la domiciliu, la cerere, de două ori pe an. E o adevărată excursie când trebuie să te duci la doctor pentru analize. Trebuie să stai foarte mult la coadă. Din acest motiv avem un partener care poate asigura la nivel național îngrijirea la domiciliu.”, spune George Georgescu.

Asigurarea e făcută prin Millenium Insurance Broker. Ei se vor implica și în revânzarea dispozitivului. Pentru înrijirea la domiciliu, partenerii sunt Crucea Alb-Galbenă.

Cât costă dispozitivul Human Link?

Dispozitivul costă 155 de euro cu tot cu TVA. Serviciile pot fi de la 5 euro la 20 de euro.

Produsul este gata de vânzare. Este făcut după specificațiile date de Societatea Română de Alzheimer.

“Autonomia este de 4 zile. Smartwatch-ul în sine e și un telefon, poate suna și poate fi sunat. Doar în aplicație, adică doar către aparținător. Nu știu cât de corect ar fi să îi iei părintelui un ceas care să aibă autonomie o lună și să te vezi cu el abia peste o lună.”, spune creatorul Human Link. Cu ajutorul acestui smartwatch și a serviciilor conexe, familiile pot lucra în continuare.

Pentru a fi folosit de către familii, acestea au nevoie de acordul scris al bolnavului.

De asemenea, cei de la Connected Medical se gândesc deja la un nou produs, integrat cu acesta, care să măsoare aderența organismului la un medicament.