Hyperloop Transportation Technologies și-a deschis anul trecut un centru de cercetare în Toulouse, Franța, destinație aleasă și de alți giganți din industria de transport și aerospațială.
Dacă la sfârșitul lunii februarie au fost prezentate primele imagini cu trenul supersonic Virgin Hyperloop One, acum aflăm că HyperloopTT, unul dintre competitorii companiei în care a investit Branson, a început și construcția tunelului supersonic prin care se va deplasa acesta.
În prima fază a proiectului HyperloopTT, se planifică construirea unei secțiuni cu lungimea de 320 de metri, care urmează să fie finalizată și deschisă în 2018. În 2019, se planifică finalizarea unei secțiuni de 1 km. Tuburile instalate în Touluse au un diametru de 4 metri, ceea ce înseamnă că pot fi adaptate atât pentru pasageri, cât și pentru transportul de marfă.
„Acum cinci ani, ne-am propus să rezolvăm problemele cele mai presante ale transportului: eficiență, confort și viteză. Astăzi, facem un pas important pentru a ne atinge acest obiectiv”, a declarat Dirk Ahlborn, CEO al HyperloopTT, citat de Venture Beat. El mai spune că ”Hyperloop nu înseamnă doar viteză, dar este și o adevărată oportunitate pentru crearea unui sistem eficient și sigur pentru pasageri”.
Ideea de Hyperloop a fost introdusă de Elon Musk, fondatorul unor companii precum SpaceX și Tesla Motors și a fost preluată de alte companii, precum Virgin Hyperloop One sau Hyperloop Transportation Technologies, companie fondată în 2013. Este vorba despre un tren supersonic care se deplasează printr-un tub amplasat deasupra solului, într-un aer extrem de rarefiat, iar capsulele pot atinge o viteză de până la 1220 km/oră.
Până în acest moment, Virgin Hyperloop One este una dintre cele mai active companii în implementarea acestei idei, având deja înțelegeri semnate cu India sau cu Emiratele Arabe Unite.