Compania și-a prezentat prototipul pentru cabina de pasageri, dezvoltat în colaborare cu Departamentul de Transport din Dubai, și a invitat locuitorii din zonă să vadă cum arată viitorul trenurilor supersonice.

Cursa dintre Dubai și Abu Dhabi, care durează 90 de minute, va fi redusă la 12 minute, cu o viteză de aproximativ 140 km / oră. Fiecare tren are o lungime de 8,7 metri și accelerează treptat prin propulsie electrică, într-un tub de joasă presiune, potrivit dezeen.com

Imaginile prezintă o capsulă futuristică, spațioasă și luminoasă, dotată cu scaune confortabile, despre care se vehiculează în presă că ar fi fost realizate de BMW. Producătorii spun că trenul nu va avea geamuri, în schimb, vor fi amplasate ecrane tactile pentru divertisment interactiv. Acesta este luxul și confortul de care vor avea parte viitorii pasageri ai Hyperloop.

Fiecare cabină poate găzdui până la 10 persoane, cu o capacitate maximă totală de aproximativ 10.000 de pasageri pe oră.

Potrivit Khaleej Times, trenul supersonic va fi împărțit în două clase de confort - ”gold class" și "silver class" – diferența fiind numărul de pasageri, adică 5 și respectiv 14.

Proiectul este încă în etapa de propunere, dar Rob Lloyd, cel care conduce Virgin Hyperloop One, se află în capitala Emiratelor Arabe Unite și negociază ca acesta să devină realitate. Lansarea oficială se așteaptă să aibă loc în 2020.

De curând, Richard Branson, președintele Hyperloop One și unul dintre acționarii companiei, a fost în India, unde a discutat despre implementarea sistemului de trenuri supersonice.

Cel care a stârnit interesul pentru conceptul unui sistem de transport supersonic a fost Elon Musk, fondatorul Tesla și Space X. El a lansat conceptul trenurilor supersonice Hyperloop în 2013.

Anul trecut a fost testat un prototip care a atins viteza de 305 km / h în aproximativ cinci secunde, pe o distanță de aproximativ 400 de metri.

Sursă foto: www.thenational.ae