Dacă îți dorești să lansezi propriul startup în acest an, poate că ar fi cazul să vezi și care sunt tendințele de pe piață pentru a te asigura că faci un business durabil. Am aflat care sunt câteva dintre cele mai bune industrii ale acestui moment pentru a-ți inspira noi idei de afaceri în 2018 cu succes garantat și în următorii ani.

Iată câteva industrii care vor crește și care vor oferi nenumărate oportunități, potrivit Inc.com. Și nu uita: gândește la nivel global.

Idei de afaceri 2018 – surse alternative pentru proteine

Industria alimentară trece printr-o schimbare. Pe lângă acei consumatori care devin tot mai mulți adepții unor regimuri alimentare vegane (eliminând, astfel, proteina animală), vorbim despre risipa alimentară, care devine o problemă îngrijorătoare și tot mai des abordată la nivel mondial. În acest context este nevoie de soluții.

Iar în ultimii ani au fost dezvoltate tot felul de tehnologii care ne permit să le oferim consumatorilor produse care conțin proteine obținute din surse mai puțin tradiționale. De exemplu, carnea din care niște restaurante des peste ocean fac niște burgeri foarte buni, carne obținută în laborator.

Orice idee de afaceri aveți, trebuie să știți că această industrie, care avea o valoare de 4,2 miliarde de dolari în 2016, este așteptată să crească cu aproape 7% între 2017 și 2022.

Agenție de reprezentat influenceri

Da, industria startup-urilor care reprezintă ”staruri” din social media, care transformă like-uri în bani, devine una tot mai explozivă. De altfel, veniturile pentru această industrie sunt așteptate să crească la 10,8 miliarde de dolari în 2022, un plus de 2,2% de la valoarea din 2017.

De altfel, și la noi sunt antreprenori care au pus în practică această idee de afaceri. Unul dintre ei este chiar Florin Grozea, fost component al trupeu HI-Q, care are o agenție de talente unde reprezintă influenceri din diferite domenii.

Puteți citi pe larg un interviu cu el la acest link.

Idei de afaceri 2018 – beauty tech

Tehnologia a cucerit și industria de frumusețe, iar intergrarea celor mai noi tehnologii în afacerile de beauty a dat naștere unor produse extrem de interesante, fie că vorbim despre oglinzi care ne oferă informații despre gradul de sănătate al pielii, perii de păr smart, sau perii pentru curățarea feței cum ar fi Foreo. Iar oportunitatea este foarte mare, având în vedere faptul că industria de beauty ar urma să ajungă la valoare de 27,8 miliarde de dolari în 2022.

Chiar și Sephora lansase anul trecut un accelerator destinat femeilor care au afaceri în industria de beauty.

Idei de afaceri 2018 – intervenții în urma dezastrelor naturale

Poți construi o afacere și, în același timp, să-i ajuți pe semenii tăi. Numărul tot mai mare de dezastre naturale cu care se confruntă omenirea (inundații, incendii, cutremure), dar și cele care au factor uman, crește cererea pentru startup-uri care oferă servicii de ajutor în caz de intervenții de urgență.

Și dacă ți se pare o idee bună de afaceri, află că veniturile din această industrie sunt așteptate să treacă de 11,2 miliarde de dolari în 2022, de la 10,1 miliarde de dolari în 2017.