Nu e neapărată nevoie să renunți la jobul pe care îl ai acum pentru a pune pe picioare o mică afacere. Pentru început, te poți ocupa de ea în timpul liber și poți investi, câte puțin, din salariul pe care îl iei. Ca să te inspirăm am strâns idei de afaceri mici care se pot transforma în 5 startup-uri pe care le poți lansa rapid.

Idei de afaceri mici – dealer de antichități

Poți începe o astfel de mică afacere chiar și cu un singur obiect de valoare. E greu să ne despărțim de obiecte pe care le moștenim în familie. Însă, sunt situații în care ar putea fi mult mai bine păstrate și prețuite de alte persoane.

Odată ce ai vândut primul obiect, fii foarte atent în ce îți vei investi profitul. Cumpără doar obiecte pe care să fii sigur că vei avea cui să le vinzi mai apoi, iar pentru a-ți asigura succesul, încearcă să îți creezi o bază de clienți fideli.

Barista

Poți urma niște cursuri de barista ca să devii un expert în prepararea cafelei iar apoi îți poți transforma skill-ul nou dobândit într-o mică afacere. Cu siguranță vei avea destui clienți care abia așteaptă să-și înceapă, continue sau termine ziua cu o ceașcă plină cu licoarea magică pe care o pregătești fix pe gustul lor.

Idei de afaceri mici – bucătar la tine acasă

Dacă prietenii tăi abia așteaptă să vină în vizită la tine și îți golesc frigiderul de toate bunătățile pe care le pregătești, poate că ar fi o idee bună să transformi pasiunea pentru gătit într-o mică afacere. Poți invita persoane pentru care să gătești chiar în confortul propriei case. În plus, te poți înscrie pe platforme din străinătate, precum Eatwith, pentru a ajunge să prepari cele mai bune mâncăruri românești pentru oaspeți din străinătate.

Producător de bere artizanală

Tot mai mulți fani ai berii sunt atrași de produsele artizanale, produse în serie mică, de sortimente diferite și cu diverse gusturi. Sunt site-uri diverse pe care poți găsi kit-uri de făcut bere: de la câteva zeci de litri, pentru cei care vor să aibă ”berea casei”, la micro-berării, pentru care ar fi cazul să găsești un spațiu separat ceva mai mare. Dacă te hotărăști la această propunere din lista de idei de afaceri mici, cu siguranță vei face un business pe gustul tuturor.

Idei de afaceri mici – business pe Amazon

În ultimii doi ani, tot mai mulți români au început să prindă gustul vânzărilor pe amazon.com. Există chiar și niște cursuri online, realizate de un român, care te învață cum poți deveni și tu un vânzător pe una dintre cele mai mari platforme de e-commerce din lume.

Avantajul e că poți comanda produsele din China și pe poți revinde, chiar și fără ca acele produse să fi trecut vreodată pe la tine. Așa elimini nevoia unui spațiu de depozitare.