S-ar putea spune că 2018 a fost anul unicornilor în afaceri, inclusiv pentru mediul de business din România. Anul trecut, pe vremea asta, UiPath devenea primul unicorn românesc. În toamnă, startup-ul Branch, cofondat de o româncă, ajunge unicorn după o infuzie de capital de 129 de milioane de dolari. 2018 s-a încheiat cu știrea că avem un nou unicorn românesc - eMAG ajungea era evaluat la miliard de dolari.
La nivel global, au atins statutul de unicorn companii din diverse industrii, inclusiv sănătate, mobilitate, fintech sau alimentare sănătoasă. Compania de consultanță Pitchbook a făcut o listă cu startup-urile care au au fost evaluate la un miliard de dolari în 2019 și care ar putea să vă inspire niște idei de afaceri.
360 Enterprise Security Group furnizează produse de securitate de ultimă generație și servicii de securitate pentru guverne și întreprinderi. Startup-ul a fost fondat în 2015, fiind evaluat la 3 miliarde de dolari în luna ianuarie.
N26 este un startup fintech din Germania, lansat în 2013, fiind și unul dintre cele mai valoroase startup-uri de pe continent. Acesta oferă o aplicație mobilă și un card de debit, dar nu deține nicio filială bancară, și face concurență băncilor tradiționale, precum Revolut sau Monzo. În ianuarie, a fost evaluat la 2,7 miliarde de dolari.
Hims este un brand de wellness din industria e-commerce, destinat bărbaților, având produse pentru îngrijirea pielii, disfuncției erectile și căderii părului. Startup-ul a fost lansat în 2017, iar la începutul acestui an a fost evaluat la 1,8 miliarde de dolari.
Databricks este un startup cofondat de doi români, Ion Stoica și Matei Zaharia, care accelerează inovația prin unificarea analizelor din domeniile data science, data science și business. A fost lansat în 2013, iar în februarie a devenit unicorn, la o evaluare d e2,75 miliarde de dolari.
Calm oferă aplicații cu sute de programe pentru utilizatorii de nivel intermediar și avansat pentru a-și relaxa mintea. Startup-ul a fost lansat în 2012.
Aurora lucrează în industria mașinilor autonome și dezvoltă soluții software și hardware pentru viitorul în transport. Lansat în 2017, startup-ul este evaluat la 2,5 miliarde de dolari.
Health Catalyst este o platformă tech care organizează și aduce împreună date legate de sănătate din diferite sisteme și le face disponibile pentru toți utilizatorii.
Horizon Robotics dezvoltă chip-uri de inteligență artificială pentru roboți.ce încorporate. Compania furnizează soluții integrate și sisteme embedded bazate pe Inteligența Artificială de înaltă performanță, putere redusă și cost redus.