După ce ieri scriam că Germania este țara cu cea mai inovatoare economie din lume, astăzi aflăm că un startup de acolo a devenit unicorn. Fintech-ul N26 a încheiat o nouă rundă de investiții de 300 de milioane de dolari, fiind evaluat la 2,7 miliarde de dolari.

Fintech-ul N26 oferă o aplicație mobilă și un card de debit, dar nu deține nicio filială bancară, una dintre soluții digitale care fac concurență băncilor tradiționale, precum Revolut, Monzo, Starling sau Atom, startup-uri care nu ar fi existat dacă băncile nu ar fi creat ceva cool, după afirmă cei de la Revolut. Aplicația bancară este disponibilă în 24 de țări din Europa, iar acesteia își doresc extinderea pe alte șase piețe europene, dar și intrarea în SUA.

Cei de la CNBC remarcă faptul că, N26 nu este acum doar unul dintre startup-urile din Europa ale căror valoare depășește un miliard de dolari, dar este și unul dintre cele mai valoroase startup-uri de pe continent, fiind depășit doar de alte șase companii.

Această rundă de investiții a fost condusă de firma americană Insight Venture Partners, la care au mai participat Fondul Suveran al statului Singapore, gigantul tech din China Tencent, compania germană de asigurări Allianz și brațul de investiții al cofondatorului PayPal, Peter Thiel.