BlackBerry KEY2 este cel mai recent model de smartphone pe Android al companiei și apare într-un video de prezentare publicat de către BlackBerry.

Este un teaser scurt, dar se poate observa faptul că dispozitivul are o cameră dublă, tastatură fizică, asistență pentru aplicații messenger de la BlackBerry Hub, este preinstalată aplicația Privacy Shade și o o tastă fizică pentru a deschide toate aplicațiile, adică acel App Drawer de pe Android, scrie The Verge.

KEY2 ar putea să aibă un display de 4,5 inci folosit pe modelul original, cu un raport de aspect de 3:2. Se presupune că telefonul rulează pe un Snapdragon 660, o memorie de 6GB memorie RAM și 64GB capacitate de stocare. Autonomia ar putea fi asigurată de o baterie de 3360 mAh, o capacitate mai mică decât cea a modelului KeyOne, scrie phonearena.com.

Modelul KEY2 este succesorul lui KeyOne, care nu s-a bucurat de foarte mult succes, dacă luăm în considerare faptul că BlackBerry a vândut numai 850.000 de bucăți anul trecut din toate modelele lansate pe piață. Totuși, membrii echipei păreau satisfăcuți de lansarea dispozitivului, scrie publicația.

KEY2 este programat să aibă lansarea oficială pe 7 iunie, la New York.