Potrivit wall-street.ro, în cadrul ofertei publice inițiale (IPO) urmează să fie vândute aproximativ 25% din numărul total de acțiuni.

Lansarea ofertei depinde de condițiile de piață și de îndeplinirea altor condiții care se referă în mod obișnuit la ofertele internaționale de acțiuni, inclusiv de obținerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităților de supraveghere și înregistrarea acțiunilor companiei la Depozitarul Central, precum și adoptarea aprobărilor corporative necesare.

Sphera este unul dintre cei mai mari operatori în domeniul serviciilor alimentare din România. Acesta operează prin subsidiare francizele KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și, începând cu toamna acestui an, Taco Bell, precum și franciza KFC în Republica Moldova și în două regiuni din nordul Italiei. Pe piața din România, KFC se plasează pe locul doi pe segmentul restaurantelor cu servire rapidă, Pizza Hut Dine-In este lider de piață pe segmentul restaurantelor full-service, iar Pizza Hut Delivery se află pe locul doi pe segmentul delivery (în termeni de vânzări).