Cursurile au început pe 10 septembrie, iar 73 de studenți din facultate vor face business în cinci echipe, însoțiți în parcursul lor de un team coach și un business coach. Studenții provin din cele mai bune licee din orașe precum București, Constanța, Brăila, Brașov, Bacău, Galați și alte orașe din țară.

La EA, cursurile sunt workshop-uri, iar profesorii sunt experți români și internaționali din domenii precum: drept, vânzări, legislație, marketing, contabilitate, resurse umane, dezvoltare personală sau inteligență emoțională.

„Ne bucurăm să creștem împreună cu studenții noștri. Prin EA, ei intră într-un sistem de educație occidental, în care accentul e pus pe valoarea, relevanța și aplicabilitatea informațiilor și a experiențelor de învățare. E important ce știu studenții noștri, dar mai important este ce fac cu ceea ce știu. Aici educăm cunoștințe, atitudini si abilități antreprenoriale care să-i ajute indiferent ce și unde vor alege să facă în viață”, a declarat Cosmin Alexandru, Decan și team-coach al The Entrepreneurship Academy.

Citește un dialog cu fondatorul facultății de antreprenoriat: „Sistemul educațional va face implozie în câțiva ani”

Curricula The Entrepreneurship Academy are la bază filozofia Tiimiakatemia (Team Academy) dezvoltată în Finlanda de către Johannes Partanen acum mai bine de 20 de ani. În momentul de față există universități având la bază metodologia Team Academy în Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru.

Printre experții care predau la The Entrepreneurship Academy se numără: Dragoș Bucurenci (Presentation Skills), Anca Dragu (Macroeconomie), Joy Chan (Finanțe), Radu Atanasiu (Critical Thinking), Magda Ropotan (Design Thinking), Sergiu Neguț (business mentor), Ana Silivaș (dezvoltare personală), Cosmin Alexandru (Decan și team-coach), Ilinca Păun (CEO și team coach), Andrei Niculescu (Mentor), Ian Peatey (team coach), Mihai Bonca (Marketing) și alți antreprenori, freelanceri și oameni din companii care vin cu expertiza lor în construcția noilor businessuri ale studenților de la EA.

În prima lor săptămână de facultate, studenții din anii II și III își aleg echipele și se întâlnesc cu mentorii lor de business, apoi își construiesc noi afaceri de-a lungul anului.

Pentru cei 33 de studenți de anul I, primele provocări încep în Amsterdam, la sediul Team Academy, partenerul The Entrepreneurship Academy, unde vor petrece aproape 6 săptămâni și vor participa la workshop-uri, cursuri și conferințe despre antreprenoriat, vor vizita companii olandeze și vor interacționa cu ecosistemul de startup-uri din Amsterdam.

Călătoria de învățare (Learning Journey) este o componentă foarte importantă a procesului educațional de la The Entrepreneurship Academy. Ea se repetă în fiecare an, în locații diferite de pe glob și cu ținte de profit diferite.

Puteți afla mai multe informații despre structura The Entrepreneurship Academy, rezultatele studenților și planurile de viitor dintr-un interviu cu Ilinca Păun CEO-ul ”Facultății de realitate” în afaceri.