Ilfov Business Hub face parte dintr-o serie de acțiuni precum înființarea parcului științific și tehnologic Măgurele Science Park, finanțarea a 40 de planuri de afaceri prin proiectul POSDRU ”Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri!”, înființarea a 9 întreprinderi de economie socială în județul Ilfov prin proiectele POSDRU „SOCEC.NET – reţeaua economiei responsabile” şi „Întreprinderi sociale responsabile” și înființarea a patru Grupuri de Acțiune Locală (GAL), finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală, care își desfășoară activitatea pe teritoriul a 16 localități din Ilfov. Valoarea totală a finanțărilor acordate celor patru GAL este de 3,63 milioane de euro, dintre care peste 1,9 milioane de euro este suma alocată investițiilor IMM.

”Ilfov Business Hub este un incubator de afaceri care se adresează în primul rând tinerilor, studenților, noii generații care vine cu idei inovative pentru a modela societatea de mâine. Vă îndemn să aplicați pentru un loc în incubator, să vă testați ideile și abilitățile antreprenoriale. Aveți aici o oportunitate fantastică să învățați și să fiți sprijiniți pentru a construi afaceri solide”, a declarat Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Ce este Ilfov Business Hub (IBH)?

Ilfov Business Hub este un incubator de afaceri care îți găzduiește și îți sprijină ideile în perioada în care ai cel mai mult nevoie de consiliere și know-how. IBH oferă, după un program de preincubare, 16 locuri în incubator pentru cei mai buni, care vor beneficia de spațiu de lucru.

Scriam despre lansarea inițiativei Ilfov Business Hub la începutul lunii ianuarie 2018, însă evenimentul oficial de prezentare este pe 23 octombrie.

Perioada de preincubare

Este prima fază a programului de pregătire a afacerilor și se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, care conține instrumente necesare pentru business design și business modelling, etapa fiind finalizată cu un plan clar de afaceri.

În perioada de preincubare au loc sesiuni de ideație și brainstorming, 9 workshop-uri pentru dezvoltarea planului de afaceri (cu teme precum idea generation, business model canvas, marketing, vânzări, financiar, digitalizare), un program de public speaking și elevator pitch design, sesiuni de mentorat și coaching pe teme aplicate fiecărei afaceri.

Incubare

Faza de dezvoltare a afacerilor are loc pe o perioadă de 3 ani. În această fază intră 16 afaceri selectate în urma programului de preincubare. Ca și criterii se numără domeniul de activitate locația afacerii (să fie în Ilfov), capabilitățile antreprenorului, performanța în programul de preincubare, relevanța pentru a fi dezvoltate ulterior finalizării programului de preincubare în cadrul Măgurele Science Park.

Înscrieri în cadrul Ilfov Business Hub

Doritorii se pot înscrie în programul de preincubare cu o propunere de plan de afaceri în platforma online, perioada de înscrieri fiind deschisă încă de acum, până la finalul lunii noiembrie.

Desemnarea celor 16 afaceri care vor merge în faza de incubare va avea loc în urma unui pitch susținut în fața unui juriu format din antreprenori și business angels la finalul lunii aprilie 2020.