Aceasta nu este doar un vis imposibil de atins ci poate deveni realitate mult mai devreme și mult mai simplu decât ne putem imagina. Pentru că în momentul de față traversăm o perioadă în care valoarea facturii la energie este din ce în ce mai mare, independența energetică este una dintre cele mai râvnite dorințe. Obținerea acesteia și utilizarea avantajelor oferite de către dobândirea acesteia se realizează destul de simplu în cazul în care se apelează la serviciile oferite de către o echipă de oameni care au o experiență cât mai mare în cadrul acestui domeniu de activitate. Colaborarea cu o astfel de firmă depinde de modul în care se realizează analizarea ofertelor existente pe piața serviciilor de energie verde.

Independența energetică este primul și cel mai important pas care trebuie să fie realizat pentru a putea locui într-o casă verde

Tehnologia a avansat extrem de mult în ultimii ani de zile. Datorită acesteia ne putem bucura de beneficii la care în urmă cu câțiva ani de zile nici măcar nu îndrăzneam să visăm. Independența energetică este unul dintre beneficiile de care în momentul de față ne putem bucura destul de simplu și rapid. Cred că nu există persoană care să nu dorească să se bucure de toate beneficiile pe care le oferă independența energetică care poate fi atinsă de către orice proprietar de casă. Posibilitatea de a putea consuma energie electrică sau termică fără a fi necesară plata unei facturi sau plata unei facturi foarte mici este o dorință care în momentul de față este realizabilă. Instalarea unui sistem fotovoltaic este acțiunea care trebuie să fie întreprinsă de către persoanele care doresc să se bucure de avantajele oferite de către câștigarea independenței energetice. Un astfel de sistem se instalează cu ajutorul unei firme care este specializată în acest sens. Este adevărat că este necesară realizarea unei investiții financiare destul de mari însă aceasta se amortizează într-o perioadă de timp foarte scurtă. Așadar, achiziționarea unui astfel de sistem este una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua în cazul în care dorești să realizezi economii din punct de vedere financiar.

Alegerea tipului de sistem fotovoltaic

Înainte de a alege tipul de sistem fotovoltaic pe care să îl construiești trebuie să te documentezi cât mai mult pentru că există foarte multe informații pe care trebuie să le asimilezi pentru a te putea bucura de un sistem fotovoltaic eficient din punct de vedere al raportului calitate – preț. Astfel de informații îți sunt oferite și de către specialiștii care lucrează în cadrul domeniului energie verde. Cu o parte dintre aceștia va trebui să colaborezi pentru a te putea bucura de avantajele oferite de către utilizarea unui sistem fotovoltaic. În ceea ce privește tipurile de sisteme fotovoltaice existente în acest moment pe piață trebuie să știi că există două tipuri care sunt extrem de utilizate pentru că oferă cele mai importante avantaje. Acestea sunt:

  1. Sistemul fotovoltaic off – grid.
  2. Sistemul fotovoltaic on – grid.

Sistemul fotovoltaic off – grid este un sistem care este utilizat în cazul în care nu există o altă sursă care să producă energia electrică necesară sau în cazul în care este necesară plata unei sume foarte mari de bani pentru a putea branșa locuința la sistemul public de energie electrică. Un astfel de sistem este compus din următoarele componente: panouri fotovoltaice, structura de susținere a acestora, baterii de acumulare, controler de încărcare, invertoare off grid, cabluri electrice și panou electric. Ca și avantaje, sistemul fotovoltaic off grid oferă următoarele:

  • Obținerea independenței energetice.
  • Amortizarea rapidă a investiției.
  • Întreținerea și exploatarea acestui tip de sistem fotovoltaic nu necesită costuri mari.
  • Posibilitatea ca energia electrică produsă să poată fi utilizată după o anumită perioadă de timp.
  • Utilizarea de lungă durată a sistemului fotovoltaic.

Sistemul fotovoltaic on grid este un sistem care produce energie electrică și care trebuie să fie conectat la rețeaua electrică publică pentru a putea injecta surplusul de energie electrică produs de către acest tip de sistem fotovoltaic. Spre deosebire de sistemul fotovoltaic off grid, cel on grid oferă posibilitatea de a utiliza direct cantitatea de energie electrică produsă. Cu alte cuvinte, energia electrică produsă de către acest tip de sistem fotovoltaic nu poate fi înmagazinată ci trebuie să fie consumată. Acesta este și motivul pentru care este necesară injectarea energiei electrice în rețeaua publică de energie electrică. Ca și avantaje, diminuarea valorii facturii la energia electrică, costurile rezonabile care trebuie să fie achitate pentru a putea construi un astfel de sistem fotovoltaic dar și durata de utilizare sunt printre cele mai importante avantaje oferite de către utilizarea unui astfel de sistem fotovoltaic.

Indiferent de tipul de sistem fotovoltaic de care ai nevoie este necesară apelarea la serviciile profesioniste oferite de către o echipă de oameni care au o vastă experiență în cadrul acestui domeniu de activitate. Experiența avută dar și nivelul de notorietate de care se bucură sunt două dintre cele mai importante aspecte care trebuie să fie analizate în amănunt pentru a putea colabora cu o firmă care să presteze un serviciu de care să fii cu adevărat mulțumit. Indiferent de aspectele analizate, calitatea oferită trebuie să primeze în momentul în care se realizează o astfel de alegere.