Studenții și tinerii pasionați de tehnologie își pot pune în practică ideile de afaceri la hackathoanele și programele de mentorat organizate în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara. Înscrierile sunt deschise pentru toate cele 5 orașe care participă la acest program.

Astfel, în București, înscrierile se pot face până pe data de 1 martie, iar hackathonul va avea loc între 3 și 4 martie, în timp ce în Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara înscrierile sunt deschise până pe data de 8 martie, iar hackathoanele sunt programate pentru 10-11 martie.

Potrivit organizatorilor, în București vor fi acceptate 70 de echipe care vor avea pitch-uri, urmând să fie alese 40 de idei pentru hackathon. Dintre acestea, 20 vor intra în etapa de mentorat.

În același timp, la Cluj și la Timișoara vor fi acceptate câte 30 de pitch-uri, 20 dintre aceste intrând la hackathon, iar câte 8 în programul de mentorat de 3 luni.

Innovation Labs 2018 - direcții

Innovation Labs 2018 urmărește 7 direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață.

Noutatea ediției din acest an este verticala de fintech prin care organizatorii doresc să implementeze noi idei ce vor modela viitorul industriei de banking și tehnologii financiare.

O altă oportunitate introdusă în 2018 este direcția de Smart Mobility pentru a energiza servicii digitale sau tehnologii inovatoare, născute din conectarea vehiculelor la internet, ce fac mobilitatea bunurilor sau persoanelor mai sigură, mai eficientă, inteligentă și mai accesibilă.

Direcția Smart Cities aduce în prim plan tehnologii și idei ce revoluționează modul în care interacționăm cu infrastructura orașelor viitorului. Direcția de Retail experimentează tehnologii digitale disruptive pentru a îmbogăți experiențele clienților și a deschide noi direcții transformative în industria de vânzări.

Innovation Labs 2018 - structură

Programul Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.

Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, este un eveniment ce le oferă echipelor șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa.

Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria IT și din business.

Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și își vor testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional.

Echipele își prezintă prototipurile finale pe 21 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori și parteneri.

 • 12 feb – 8 martie 2018: Perioada de înscrieri pentru Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara;
 • 12 februarie – 1 martie 2018: Perioada de înscrieri pentru Hackathonul din București;
 • 3 - 4 martie 2018: Hackathonul din București, în cadrul Universității POLITEHNICA din București;
 • 10– 11 martie 2018: Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Înscrierea la Hackathon se poate face accesând link-ul www.innovationlabs.ro/register.

Innovation Labs – din 2013 până în prezent

Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a 6-a ediție. În cei 5 ani de activitate, 180 de echipe și peste 1000 de participanți au trăit experiența de dezvoltare a propriului produs și de mentorat în ecosistemul de startup-uri tech, în 5 orașe din România.

Printre echipele de succes ale Innovation Labs se numără:

 • Fullscreen Digital (2014) – start-up specializat pe marketing digital, actualmente una din companiile lider de piață din România; soluția este inclusă în portofoliul B2B al Orange România și în proiectul pilot dezvoltat de Orange în cadrul Smart City Alba Iulia 2018;
 • CODA Footprint (2015) – o soluție de securitate cibernetică inovativă pentru corporații, bazată pe crearea unei amprente digitale care permite identificarea rapidă a riscurilor, eliminarea vulnerabilităților și comunicarea eficientă între manageri și experții tehnici; în prezent are clienți activi la nivel național și se concentrează pe expansiunea internațională și dezvoltarea de noi funcționalități;
 • Avocatoo (2016) – blog juridic în care juriști, studenți, avocați, consilieri juridici și profesioniști ai dreptului creează și distribuie conținut interactiv; JURIO by Avocatoo este o platformă de căutare care înglobează documente judecătorești;
 • ENTy (2016) – senzor medical pentru specialiștii din ORL & neurologie, echipă câștigătoare a concursului internațional Microsoft Imagine Cup, Seattle 2016;
 • Visage Cloud (2017) – API pentru detectarea și identificarea facială, bazat pe o rețea neurală. Produsul poate fi încorporat în diferite alte soluții ce urmăresc personalizarea serviciilor, inclusiv în cadrul spațiilor comerciale sau în cadrul aplicațiilor specifice direcției de Retail, susținută de către Carrefour;
 • uRADMonitor (2016) – sistem distribuit de senzori de mediu cu impact la nivel global, prezent în peste 45 de țări; inclus în proiectul pilot dezvoltat de Orange în cadrul Smart City Alba Iulia 2018;
 • Pentest-Tools.com (2017) - serviciu online ce permite utilizatorilor cu un nivel mediu sau ridicat de competențe tehnice să își testeze singuri securitatea unui site. Pentest-Tools este deja o soluție activă, aflată în plină dezvoltare privind elaborarea unor noi teste și funcționalități și participă la prima ediție a programului de accelerare Orange Fab Romania; Serviciul este integrat în platforma https://bis-threatmap.orange.ro/;
 • Taraba Virtuala (2017) - o aplicație ce conectează micii fermieri cu persoanele interesate de cumpărarea produselor agricole direct de la producător. Soluția este câștigătoare a premiului Chivas Venture România;
 • Grid Watcher (2017) - serviciu care permite identificarea unor anormalități în furnizarea serviciilor de energie, pornind de la datele furnizate de senzori și utilizând un sistem de comunicare în timp real;
 • Qivee (2017) - încărcătorul wireless dezvoltat de către echipa Qivee, parte a verticalei Smart Cities, susținută de Orange, facilitează încărcarea simultană a telefoanelor și dispozitivelor multiple, eliminând astfel căutarea prizelor.