Aceste date au reieșit dintr-o cercetare prezentată de președintele Consiliului Național pentru IMM-uri, Florin Jianu, în cadrul conferinței Fast Forward Business Summit, organizată pe 4 octombrie de wall-street.ro și start-up.ro. Care ar trebui să fie punctul de pornire pentru a îmbunătăți această situație?

“Din cercetarea noastră, la care participă anual 1.500 de firme mici și mijlocii, reiese că doar 3 din 10 IMM-uri au site propriu. Cred că de aici trebuie să plecăm, de la o politică națională direcționată spre o digitalizare în masă pe două paliere - asupra antreprenorilor și digitalizarea instituțiilor statului. Și cred că în 2 ani de zile situația va sta cu totul altfel”, a punctat Jianu.

Programul de internaționalizare, deschis mult prea târziu

Florin Jianu a inițiat, în calitate de ministru pentru Mediul de Afaceri, Programul de Internaționalizare, prin care firmele pot beneficia de sprijin financiar pentru participarea la târguri și misiuni economice internaționale. Programul, însă, a funcționat doar în 2017, iar pentru 2018 este încă în curs procedura de selecție a beneficiarilor, ceea ce face ca perioada în care se poate beneficia de aceste fonduri rămâne foarte redusă.

Potrivit lui Jianu, un alt impediment important în extinderea firmelor este reprezentat de lipsa de educație. Astfel, din păcate, șase din zece antreprenori nu alocă nici o zi de educație propriilor angajați.

Citește mai multe pe wall-street.ro.

Iar dacă nu vrei să faci parte din statistica CNIPMMR și vrei să le oferi oamenilor din echipă șansa de a fi intraprenori, ori vrei să înveți chiar tu câteva lucruri care te-ar putea ajuta să îți dezvolți afacerea, vino alături de noi între 11 și 14 octombrie în tabăra de antreprenoriat și leadership Startup Your Life.

Punem la dispoziție o serie de burse, suplimentare pe lângă locurile deja date, pentru cei care vor să învețe mai bine management și antreprenoriat. Dacă nu să-ți iei locul cu ajutorul unei burse, poți cumpăra unul dintre ultimele bilete pentru tabără de aici.