Firma franceză de investiții BlackFin Capital Partners a anunțat închiderea unui fond de investiții de 180 de milioane de dolari. Printre contribuitori se numără instituții majore din Europa, precum Banca Germană KfW, asiguratorul belgian Securex, grupurile MACIF și BNP Paribas, alături de parteneri anteriori, scrie eu-startups-.com.

Fondul are ca scop susținerea financiară a companiilor din toată Europa și urmează să finanțeze startup-uri care dezvoltă tehnologii sau soft-uri care să rezolve nevoile instituțiilor financiare majore (B2B), afaceri mici (B2SmallB) sau consumatori (B2C). Sunt vizate soluții din sferele de retail banking, plăți, investiții bancare, managementul bunurilor și activelor, asigurări, optimizarea back office-ului - ceea ce fac și românii de la UiPath.

BlackFin Capital Partners va investi, în principal, în startup-uri din Europa de Vest, în țări precum Franța, Germania, regiunea Benelux și Elveția, urmând Marea Britanie, Spania, Portugalia, Italia și Țările Nordice.