UiPath face softuri de automatizare a proceselor (Robotic Process Automation – RPA), startup-ul fiind recunoscut de firma de cercetare Forresterca fiind provider-ul de soluții RPA care dispune de cele mai bune resurse în acest domeniu.

Românii sunt în categoria liderilor alături de alte două companii, Automation Anywhere – o companie din SUA fondată în 2003 – și Blue Prism – o companie lansată în 2001 în Marea Britanie.

Cei de la Forrester au analizat 15 dintre cele mai relevante companii din domeniul automatizării proceselor și au stabilit 30 de criterii după care au stabilit care sunt liderii domeniului, grupate în 3 categorii: ofertă curentă, strategie și prezentă pe piață.

UiPath a fost pe primul loc în categoria ”ofertă curentă”, a primit cel mai mare scor în categoria ”prezență pe piață” și au fost printre primele companii din categoria ”strategie”. La final, scorul românilor a fost peste cel al altor companii de profil din întreaga lume.

În 2017, portofoliul de clienți UiPath a crescut de la mai puțin de 100 la peste 700. Compania sa lucrează cu firme precum BMW, Huawei, Morningstar, Oracle, EY, sau Sumitomo Mitsui Financial Group, afaceri de ordinul sutelor de milioane de dolari. În plus, tehnologia pe care o dezvoltă românii este una cu un impact extrem de mare pentru dezvoltarea viitoare a firmelor din toată lumea, așa că UiPath este clar unul dintre startup-urile românești pe care trebuie să le urmărești în 2018.

Software-ul UiPath ajută organizațiile să dezvolte servicii noi sau să-și conecteze sistemele existente la tehnologiile digitale bazate pe roboți, în vederea creșterii vitezei, eficienței și pentru a-și îmbunătăți și transforma serviciile.