Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă din China (CNDR) a ajuns la o înțelegere cu banca China Development Bank (CDB) pentru a investi 15 miliarde de dolari în tehnologiile big data și cloud computing. Banii vor fi investiți pe parcursul următorilor 5 ani, iar obiectivul acestei inițiative este de a sprijini economia digitală a Chinei, informează publicația Reuters.

Astfel, China își propune să devină un lider mondial în dezvoltarea tehnologică. Potrivit președintelui Xi Jinping, China vrea să domine zona de inteligență artificială până în 2030, acesta fiind un motiv destul de solid pentru care te-ai duce cu un startup tech în China.

Lupta pentru inovare a fost dusă la nivel guvernamental, dar și regional, având în vedere că o regiune din China a anunțat că susține un nou fond uriaș pentru proiecte blockchain, în valoare de 1,4 miliarde de dolari, iar guvernul regional va investi 30% din această sumă. În același timp, un studiu realizat de Deloitte arată că aceasta ar putea deveni o superputere în blockchain în următorii ani.

Foto credit: ryanking999 / Deposit Photos