FintechOS, platforma românească dedicată serviciilor financiare, a primit o investiție de 600.000 de euro de la GapMinder, un fond de investiții cu capital românesc despre care am scris și noi la începutul lunii ianuarie.
Produsul software este destinat jucătorilor din piața de servicii financiare, asigurându-le digitalizarea principalelor operațiuni de business prin îmbunătățirea experienței de utilizare a clienților, automatizarea proceselor de back-end și o platformă API pentru bănci, IFN-uri, companii de brokeraj și firme de asigurări.
„Prin această investiţie, capitalul total ridicat în fază de seed de către FintechOS se ridică la 1,6 milioane de euro, transformând FintechOS în una dintre cele mai bine capitalizate startup-uri locale. Compania îşi propune să atragă suplimentar alţi 400.000 de euro ca follow-up round, până la sfârşitul anului 2018, atingând astfel un prag de capital ridicat în faza de seed de 2 milioane de euro, în anticiparea unei runde de serie A de circa 5 milioane de euro pe durata anului 2019“, conform companiei, citată de Ziarul Financiar.
Potrivit lui Teodor Blidăruş, CEO al FintechOS, aceată investiție îi va ajuta să-și consolideze poziţia pe cele mai puternice pieţe financiare din lume şi vine ca o nouă recunoaştere a potenţialului FintechOS.
În același timp, Dan Mihăescu, partener fondator al GapMinder, s-a arătat impresionat de creşterea semnificativă a veniturilor de la clienţi dintr-o verticală în care este foarte multă competiţie pe tehnologie, aceea a serviciilor financiare din regiunea Europei Centrale, precum şi din pieţe avansate, precum UK.
Potrivit publicației, investiţia atrasă de la GapMinder urmează să fie utilizată pentru atingerea a două obiective strategice în 2019: dezvoltarea internaţională a companiei în pieţe din Europa de Vest şi USA, pe de o parte, şi accelerarea dezvoltării tehnologiilor proprietare bazate pe AI (inteligenţă artificială), pe de altă parte.
Până la runda de finanţare de la GapMinder, FintechOS atrăsese deja investiţii de aproximativ 1milion de euro, din surse bancare, corporate (Softelligence) şi tip angel (de la Sergiu Neguţ, care preluase un pachet de 20% din acţiuni în 2016).