Această rundă de investiții a fost condusă de XAnge, la care au mai participat DaphniAnterior, Gilles Samoun și Ed Zimmerman, care sunt business angels. Anterior, startup-ul Shine a mai primit o investiție de 3,3 milioane de dolari (2,8 milioane de euro).

Chiar dacă în multe țări a devenit destul de simplu să lucrezi ca freelancer, Franța nu este una dintre acestea, remarcă cei de la TechCrunch. De aceea, Shine dezvoltă o aplicație care ajută freelancerii să-și înființeze o „micro-companie”, să raporteze impozitele pe profit, TVA-ul în anumite cazuri, și rezolvă o serie de alte nevoi pe care le are un astfel de lucrător. Până în prezent, 25.000 de freelanceri au folosit aplicația Shine în Franța.

De asemenea, Shine permite utilizatorilor să trimită și să primească bani exact ca o aplicație bancară, generând și un IBAN pentru transferuri. Totuși, startup-ul nu gestionează în mod direct IBAN-urile și cardurile, ci o face prin intermediul partenerului Treezor, un furnizor independent care facilitează gestionarea plăților.

IBAN-ul Shine poate fi folosit de către curierii care lucrează la Deliveroo și UberEats sau cei care lucrează cu un marketplace pentru freelanceri. Dacă lucrează direct cu clienții, utilizatorii pot folosi sistemul integrat de facturi al aplicației, care generează facturi în format HTML și PDF.

În ultimul timp, se observă un boom al startup-urilor care vor să revoluționeze sistemul bancar, poate cele mai cunoscut dintre acestea fiind Revolut, care spune că „dacă băncile ar fi creat ceva cool, nu am fi existat”. În același timp, câțiva tineri români au cumpărat o bancă în Anglia cu startup-ul lor și acordă împrumuturi cu inteligență artificială.