Investiția s-a ridicat la 3 milioane de euro, banii fiind folosiți pentru construirea și dotarea acestuia. Noul depozit are o suprafață de 5.000 de metri pătrați și poate găzdui peste 3 milioane de cărți, precum și celelalte game de produse ale Libris: muzică, jocuri și jucării, instrumente de scris, ceaiuri, cadouri.

Decizia fondatorilor vine după ce, în ultimii ani, Libris.ro și-a crescut cifra de afaceri constant, cu un ritm mediu de creștere a veniturilor de 25% pe an. Odată cu deschiderea noului depozit de carte, compania va putea crește capacitatea de livrare.

“Extinderea este necesară deoarece locația actuală este aproape de a-și atinge capacitatea maximă de procesare a comenzilor și se va dovedi, în scurt timp, subdimensionată față de trendul de creștere a vânzărilor pe care îl estimăm” precizează Laura Țeposu, Director de Dezvoltare și Fondator Libris.ro.

Organizarea activității Libris într-un depozit construit pe nevoile previzionate va avea impact pozitiv în business-ul companiei: va optimiza procesele de lucru, va crește productivitatea și viteza de procesare a comenzilor și va permite companiei să susțina ritmul de creștere anual al comenzilor, estimat la 20-30 de procente.

“În acest moment, capacitatea noastră maximă de livrare este de 3.500 de comenzi pe zi. În noua formulă de depozit, funcțională în 9-12 luni, luăm în calcul creșterea semnificativă a acestei capacități, astfel încât să putem livra 10.000 -12.000 de comenzi pe zi”, spune Laura Țeposu.

În primele 9 luni ale anului, Libris.ro a avut o cifră de afaceri de 22 milioane de lei, cu 20% mai mare față de perioada similara din 2016, în timp ce valoarea medie a comenzii online a crescut cu 20 de procente față de aceeași perioadă de referință.

Compania își propune să încheie anul 2017 cu o cifra de afaceri de 30 milioane de lei. “Noiembrie și decembrie sunt luni de vârf pentru vânzarea de cărți, pentru ca, din fericire, publicul își păstrează obișnuinta de a dărui cărți celor dragi cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Este și perioada în care își fac singuri cadou timp pentru lectură și își aleg volumele pe care și-au dorit poate întregul an să le citească și nu au reușit”, afirmă declară Laura Țeposu.

În prezent, peste 120.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme și cadouri.