New Europe 100 e o listă de 100 de inovatori din Europa, selectați de Res Publica, Google, Visegrad Fund și Financial Times. Scopul acestei liste este să aducă în lumina reflectoarelor acei oameni care schimbă lucrurile în Europa și care pot crea conexiuni valoroase pentru continent.

Au fost selectate 100 de persoane din 14 țări. Șase români sunt printre cei de pe listă.

Alin Chiriac, fondatorul Adfaber.org, o organizate neguvernamentală care promovează educația și programarea în rândul copiilor, prin evenimente precum Ziua Programării la nivel național.

Sergiu Ardelean, fondatorul Artivive, o unealtă de realitate augmentată pentru artiști.

Florin Talpeș, o prezență clasică în asemenea topuri, fondatorul și CEO-ul grupului Bitdefender, cel mai mare producător de soluții de antivirus la nivel mondial, care a lansat de curând Bitdefender Box v.2, cutie fizică de securitate cibernetică ce se va produce la Satu Mare.

Daniel Dines, fondatorul UiPath, startup-ul local care a primit 30 de milioane de dolari investiție anul acesta.

Ana-Maria Udriște, fondator Avocatoo și Jurio, un marketplace online pentru avocați și trainer la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life, organizată de start-up.ro.

Cristiana Bogățeanu, cofondator la DeviceHub, o companie din domeniul Internet of Things, dar și cofondator al Academia Inventeaza.ro, o școală de robotică pentru copii.