Alibaba și SoftBank vor investi împreună 3 miliarde de dolari pentru a stimula business-ul de livrare de mâncare. Investiția a venit odată cu fuziunea dintre aplicația de livrare de mâncare Ele.me, deținută de Alibaba, și grupul local de servicii Koubei, care vor forma împreună un nou holding (companie care deține acțiuni ale altor societăți, pentru a forma un grup corporativ), informează cei de la CNBC, citați de asia.businesschief.com.

Anunțul a fost făcut public în cadrul raportului de activitate al companiei Alibaba pentru T2 2018. Rezultatele arată o creștere a veniturilor de 61%. Se anticipează ca fuziunea dintre cele două entități să ajute compania Alibaba să-și mărească acoperirea în orașe mai mici în ceea ce privește serviciile pe care le oferă.

Nu există informații cu privire la sursa investiției din partea SoftBank, dacă au scos bani din fondul său de investiții Vision Fund, de 100 de miliarde de dolari. Dar aceasta vine după ce banca a confirmat faptul că a făcut investiții substanțiale în servicii la cerere, cum este aplicația de ride-hailing Uber.

În ceea ce privește piața europeană a serviciilor de livrare de mâncare, recent, grupul german Delivery Hero SE, una dintre cele mai mari platforme de comenzi și livrări de mâncare la nivel global, prezent pe piața românească prin operațiunile foodpanda, a anunțat achiziția integrală a românilor de la hipMenu.

Foto credit: kampee_p / Deposit Photos