Dintre cei 1,65 miliarde de dolari, un miliard de dolari vor ajunge la startup-uri în later-stage și runde de creștere, iar 650 de milioane de intenționează să-i investească în runde mai timpurii pentru startup-uri mici.

Încheierea unei noi runde de investiții este semnificativă din mai multe motive. Index Venture este una dintre firmele de capital de risc din Europa care a susținut afaceri importante, cum sunt Adyen, Dropbox, iZettle și Zuora.

„Suma mai mare se datorează faptului că firmele câștigă mai mulți bani în primele runde early-stage. Există mai mult capital, dar și oportunitățile sunt mai mari”, a declarat Martin Mignot, partenerul de investiții cu Index, într-un interviu acordat pentru TechCrunch. „Startup-urile urmăresc sectoare mai mari și un procent mai mare din PIB și credem că nivelul rezultatelor va crește”, a adăugat el.

De asemenea, Mignot a vorbit și despre noul val de startup-uri în transport și cele care operează cu mii de scutere.

Potrivit lui, acestea nu ar fi fost văzute drept o oportunitate de investiții în trecut, făcând, probabil, referire la investiția pe care Index a făcut-o în startup-ul de scutere Bird, devenit unicorn de curând. De altfel, industria de transport a devenit una dintre cele mai atractive pentru investitorii din Europa.

Acest lucru conduce, de asemenea, la o schimbare mare în ceea ce privește evoluția startup-urilor. Cele mai mult capitalizate rămân private o perioadă mai lungă, întrucât banii vin mai ușor decât înainte. În cele din urmă, asta înseamnă runde mari de investiții pentru creștere, mai multe active private pentru ca investitorii să-și întoarcă câștigul dintr-o investiție și cicluri mai lungi înainte de exit.

Index Venture spune că o parte din bani vor merge la câteva dintre cele mai mari nume din portofoliul său de investiții, printre care Aurora, Bird, Deliveroo, Elastic, Farfetch, Robinhood, Revolut și Slack.