Studioul Amber din Botoșani va oferi servicii de Quality Assurance (testare) pentru jocurile dezvoltate sau co-dezvoltate de companie.

”Credem că game development-ul românesc poate fi și mai mult stimulat, dincolo de amploarea de care se bucură în București. În ultimii ani studiouri independente din Cluj, Iași, Brașov sau Târgu Mureș au reușit să producă titluri notabile pentru accelerarea acestei industrii. Prin deschiderea studioului din Botoșani, Amber își propune să ajute la dezvoltarea unor noi specializări și să caute talent în oraș și în regiune”, a precizat Tudor Postolache, Head of Operations în cadrul Amber.

Joburi în IT la Amber

Amber a început o campanie de recrutare, fiind deschise pentru moment 10 poziții de tester și test leaders.

“Continuăm să implementăm strategia Amber de a ne dezvolta ca o rețea de studiouri cu specilizări diferite. Pentru că numărul partenerilor și al proiectelor crește, dorim ca după un an de activitate, studioul din Botoșani să numere peste 30 de angajați”, a mai precizat Tudor Postolache, cel care se ocupă de deschiderea studioului din Botoșani.

Înființată în 2013, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri, specializate în strategii de lansare paralele pe mai multe platforme, optimizare a experienței utilizatorilor, design de monetizare, data science și live operations, oferind soluții de dezvoltare de software ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme și servicii de suport.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Epic Games, Scopely, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam, Paradox și That Game Company. Amber a lucrat la dezvoltarea unor jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin, Little Leader și Cinderella Free Fall.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles.